020 261 46 88

Veelgestelde vragen over de bovenooglidcorrectie

Hoe werkt de behandeling?

Bij de bovenooglidcorrectie haalt de plastisch chirurg het teveel aan huidweefsel en vet dat boven uw ogen zit weg. De ingreep waarbij we overhangende oogleden wegwerken is redelijk eenvoudig. Onze plastisch chirurg voert de behandeling uit in onze kliniek in Amsterdam. We verdoven uw bovenste oogleden en maken een sneetje in de plooi van het bovenooglid om het teveel aan weefsel te verwijderen. Vervolgens hechten we de huid en plakken we pleistertjes op de wondjes. Om het behandelde gebied te verkoelen en de zwelling te verminderen krijgt u een ijsbril op na de behandeling.

Wat mag ik wel en niet doen na de operatie?

U hoeft niet lang te herstellen na een bovenooglidcorrectie. Na zo'n 24 uur bent u in staat om lichte taken in het huishouden of op administratief gebied op te pakken. Wel raden wij u aan om uw lichaam de eerste zeven dagen te ontzien qua fysieke werkzaamheden om druk op de ogen te voorkomen. Denk hierbij aan vooroverbuigen, sporten en zwaar tillen. De hechtingen verwijderen we na een week en tot die tijd moet u de wondjes boven uw ogen droog houden. U mag wel douchen, maar mag uw gezicht dus niet helemaal nat maken. Ook kunt u uw ogen niet opmaken tot de hechtingen eruit zijn. Als u contactlenzen draagt, mag u deze weer dragen als u ze kunt verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken.

Moet ik 's nachts in de kliniek blijven?

Wanneer de ingreep voorspoedig is verlopen kunt u vaak al snel na de bovenooglidcorrectie naar huis op voorwaarde dat u zich prima voelt. U hoeft dus niet 's nachts in onze kliniek in Amsterdam te blijven. Houd er rekening mee dat iemand u komt ophalen na de ingreep, want het is niet toegestaan om zelf naar huis te rijden.

Wat voor verdoving krijg ik?

De bovenooglidcorrectie voeren we meestal uit onder lokale verdoving. De injectie voelt soms wat onprettig, maar dit gevoel verdwijnt snel. Het belangrijkste is dat u tijdens de behandeling geen pijn ervaart.

Hoeveel tijd kost de bovenooglidcorrectie?

De bovenooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep. Doorgaans duurt de operatie een half uur tot een uur.

Doet een bovenooglidcorrectie pijn?

Omdat u verdoofd wordt, voelt u gedurende de bovenooglidcorrectie geen pijn aan de bovenoogleden. Wel is het mogelijk dat u na de ooglidcorrectie wat pijn ervaart in het behandelde gebied. U beperkt de pijn door uw oogleden geregeld te koelen. Ook helpt het om een tweede kussen onder uw hoofd te leggen wanneer u ligt. Hierdoor ligt uw hoofd namelijk wat hoger, zodat er minder druk op uw oogleden komt te staan. Als u pijnstillers nodig heeft, dan kunt u Paracetamol nemen.

Hoe zien mijn ogen eruit na de bovenooglidcorrectie?

De eerste twee weken na de bovenooglidcorrectie zijn er zwellingen zichtbaar rondom uw ogen. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan door een bloeduitstorting. Soms zijn deze symptomen al na een week weg, soms duurt het twee weken.

Blijven er littekens zichtbaar?

De littekentjes blijven heel licht zichtbaar, maar zitten verstopt in de plooien van uw oogleden. We maken namelijk een sneetje in de bovenoogleden om het teveel aan huid en vet weg te halen. Deze worden doorgaans zo gemaakt dat de littekens wegvallen in de oogplooi. Na de ooglidcorrectie zullen de littekentjes nog een paar maanden opgezet en rood zijn, maar uiteindelijk verdwijnt dit. Na een jaar is er slechts een klein wit lijntje zichtbaar.

Wanneer haalt de chirurg de hechtingen eruit?

U bezoekt een week na de bovenooglidcorrectie onze kliniek in Amsterdam voor een controle van uw herstel. Tijdens dit bezoek halen we ook de hechtingen eruit. Hier voelt u niets van.

Mag ik na de bovenooglidcorrectie weer alles doen?

Nee, u kunt niet direct alles weer doen. U dient op de dag van de bovenooglidcorrectie genoeg te rusten. De dag erna bent u weer in staat om lichte taken in het huishouden of qua administratie op te pakken. Een dag na de ooglidcorrectie is het toegestaan om een auto te besturen. Zware fysieke werkzaamheden raden wij ten zeerste af in de week na de behandeling. Vooroverbuigen, sporten en zwaar tillen zorgen namelijk voor druk op uw ogen en dat vertraagt het genezingsproces.

Hoelang duurt het voordat ik kan werken?

Vaak nemen cliënten een week vrij na de bovenooglidcorrectie. Daarna kunt u namelijk weer fysiek werk verrichten en zijn eventuele bloeduitstortingen en zwellingen voor een groot deel weggetrokken.

Hoe lang blijft het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie zichtbaar?

Een bovenooglidcorrectie heeft een aanhoudend effect, zodat u uw frisse blik jarenlang behoudt. Wel kan het voorkomen dat het effect na een jaar of 10 minder zichtbaar wordt. Dit komt doordat het huidweefsel rondom uw ogen verder veroudert en verslapt. In dit geval is het mogelijk om de ooglidcorrectie nog eens te herhalen.

Zitten er risico's aan een bovenooglidcorrectie?

Bij elke operatieve ingreep is er een kleine kans op het ontstaan van complicaties. Dit geldt ook voor de bovenooglidcorrectie. De kans bestaat dat u een allergische reactie krijgt door het gebruik van een bepaalde verdovingsvloeistof, desinfecteermiddel of pleister. Daarnaast ontstaat er heel soms een infectie of nabloeding. Zwelling van de oogleden komt regelmatig voor. Dit verdwijnt meestal na een tot drie weken. Daarnaast ontstaat er bij sommige cliënten een droog of zanderig gevoel in de ogen. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, want deze klachten gaan vanzelf weg. Wel kan het prettig zijn om een zalf of oogdruppels te gebruiken wanneer u hier last van heeft.

Wordt de bovenooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

In het basispakket wordt een bovenooglidcorrectie zelden vergoed. In sommige gevallen is uit de aanvullende verzekering wel een gedeeltelijke of gehele vergoeding mogelijk. Doorgaans moet er dan sprake zijn van een medische noodzaak om de bovenooglidcorrectie uit te voeren. Elke zorgverzekeraar hanteert eigen criteria. Neem daarom contact op met uw verzekeringsmaatschappij en informeer naar de mogelijkheden.

Waarom zou ik mijn bovenoogleden laten corrigeren?

Wij behandelen veel cliënten met hangende oogleden. Wanneer uw oogleden zo ver over uw ogen hangen dat ze uw zicht belemmeren levert dit vaak problemen op. U heeft bijvoorbeeld last van verminderd zicht, omdat het ooglid gedeeltelijk over uw pupil hangt. Dit kan zelfs leiden tot een vervelende hoofdpijn. Ook is het mogelijk dat u het gewoon niet mooi vindt en daarom uw oogleden wilt laten liften. Hangende oogleden zorgen vaak voor een oudere of bozige uitstraling. Met de ingreep ziet u er vaak dan ook veel jonger en frisser uit.

Meer weten over bovenooglidcorrecties?

U kunt ons dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur bellen via 020 261 4688. SAM Kliniek in Amsterdam beantwoordt graag al uw vragen. Voor meer informatie over de ooglidcorrectie kunt u ook de pagina over het verhelpen van hangende oogleden, vergoedingen en ervaringen van onze cliënten bekijken.

Naast bovenooglidcorrecties voeren wij ook onderooglidcorrecties, liposuctie en rimpelbehandelingen uit.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag