020 261 46 88

Vergoeding bovenooglidcorrectie

In de afgelopen jaren zijn de regels voor het ontvangen van een vergoeding voor een ooglidcorrectie aangescherpt. Sinds 2017 worden medisch noodzakelijke ooglidcorrecties echter weer vergoed. Wij vertellen u graag meer over de behandeling in onze kliniek in Amsterdam, de kosten, de mogelijke vergoeding en de voorwaarden.

Kosten van een bovenooglidcorrectie

SAM Kliniek houdt de kosten van cosmetische ingrepen laag. In sommige gevallen heeft u recht op een vergoeding van de kosten, zodat u zelf minder of niets hoeft te betalen.

Behandeling Prijs
Bovenooglidcorrectie bij SAM Kliniek in Amsterdam € 699,-
Bovenooglidcorrectie elders met dezelfde kwaliteit v.a. € 1250,-

Bekijk de prijzen van alle cosmetische ingrepen

Wordt een ooglidcorrectie in mijn geval vergoed?

Een bovenooglidcorrectie wordt niet altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient aan bepaalde eisen te voldoen en u moet de medische noodzaak van de ingreep kunnen aantonen.

Aangeboren afwijking of chronische ziekte

Voor mensen met een aangeboren afwijking of chronische ziekte wordt de bovenooglidcorrectie vergoed. In deze gevallen kan vaak eenvoudig worden aangetoond dat er een medische noodzaak is voor het uitvoeren van de ooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, wat betekent dat u in ieder geval het eigen risico betaalt.

Ernstige beperking van het zicht

Een ooglidcorrectie wordt vergoed wanneer de overhangende oogleden minimaal een derde van de pupil bedekken. Dit betekent namelijk dat het ooglid uw zicht ernstig belemmert en dat er een medische indicatie is om de ooglidcorrectie uit te voeren. Vaak moet u een foto van uw ogen opsturen naar uw zorgverzekeraar, zodat deze kan bepalen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de ingreep.

Korting of aanvullende verzekering

Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering? Sommige zorgverzekeraars bieden een aanvullende verzekering waarin ooglidcorrecties zijn opgenomen. Ook in dit geval dient er een medische noodzaak te zijn en de ooglidcorrectie dient te zijn goedgekeurd door uw verzekeraar. De vereisten zijn vaak minder streng dan bij de basisverzekering, zodat u mogelijk toch recht heeft op een kortingsregeling of gedeeltelijke of gehele vergoeding.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar

Wanneer u zeker wilt weten of uw zorgverzekeraar de kosten van een bovenooglidcorrectie vergoedt, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan u precies vertellen welk bedrag er vergoed wordt en welke voorwaarden er zijn.

SAM Finance Plan

Wordt uw ooglidcorrectie niet vergoed door uw zorgverzekeraar? Dan kunt u gebruikmaken van het SAM Finance Plan. Wij willen plastische chirurgie voor iedereen mogelijk maken. Met het SAM Finance Plan kunt u de ingreep in termijnen betalen. Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend consult in Amsterdam om de (financiële) mogelijkheden met ons te bespreken.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag