020 261 46 88

Halslift

Last van verslapte huid in uw hals? Met een halslift trekken we de huid strak, zodat u weer geniet van een jongere uitstraling. We werken uitsluitend met erkende en geregistreerde plastisch chirurgen die dankzij hun ervaring een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

  • € 2500,- voor een halslift
  • BIG-geregistreerde chirurgen
  • Gratis vrijblijvend consult
  • Behandeling binnen 2 weken

Verberg uw hals niet langer onder sjaals of coltruien. Vraag een gratis consult aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Snel naar:

Kosten halslift

Voor een halslift betaalt u bij SAM Kliniek € 2500,-. Wilt u de behandeling combineren met een andere ingreep in uw gelaat? Bekijk de tarieven voor al onze gelaatschirurgie:

Behandeling Prijs
S-lift € 2500,-
MACS-lift € 3500,-
Facelift € 4500,-
Wenkbrauwlift € 1900,-
Voorhoofdslift € 2900,-
Halslift € 2500,-

Behandelingen

Voorbereiding

Voor de ingreep reinigen we uw huid en tekenen we rond uw hals en oren welke incisies we maken. We geven u enkele verdovingsinjecties, zodat u niks van de halslift voelt.

De halslift

De chirurg maakt een kleine incisie voor en achter uw oren en achter de kinplooi. Hij legt uw onderhuidse weefsel en spieren bloot en trekt ze strak. We verwijderen overtollige huid en weefsel en hechten uw huid weer aan elkaar.

Nazorg

Na de ingreep brengen we een drukverband aan. Uw hals kan namelijk iets opzwellen. Ook kunt u blauwe plekken ervaren. Beide trekken na verloop van tijd weer weg. In de controles na de halslift verwijderen we gefaseerd de hechtingen en het drukverband. Let wel op met lichamelijk werk, zoals tillen en bukken. U moet druk op uw hals beperken tot een minimum.

Lokale verdoving

Een halslift voeren we uit onder lokale verdoving. Dat betekent dat we alleen het gebied rond uw hals en oren verdoven. Deze injecties voelt u wellicht, maar ze voorkomen wel dat we u onder algehele narcose moeten brengen voor de ingreep. Dit heeft als groot voordeel dat u bij bewustzijn blijft en dezelfde dag weer naar huis mag, mits er geen complicaties optreden.

Na de ingreep

Direct na de halslift zal uw huid iets opzwellen. Geen zorgen, dit hoort bij het genezingsproces. We brengen een drukverband aan om de zwelling te controleren. Na een week verwijderen we de hechtingen bij uw oren. U hoeft vanaf dit moment ook geen verband meer te dragen. Twee weken na de halslift verwijderen we de andere hechtingen. Mocht u pijn ervaren, dan kunt paracetamol of ibuprofen nemen.

Resultaat halslift

Wanneer we het verband verwijderen, zijn ook de eerste resultaten van uw halslift zichtbaar. Uw huid is strakgetrokken en oogt jaren jonger. De hangende huid is verdwenen en door de plek van de incisies zijn er nauwelijks littekens.

Complicaties

Een chirurgische ingreep is nooit zonder risico’s, ook de halslift niet. Door een goede voorbereiding kunt u de kans op complicaties gelukkig verkleinen. Bij een halslift kunnen de volgende complicaties ontstaan:

  • Een allergische reactie op de verdoving
  • Nabloeding
  • Infectie

Tijdens het gratis consult doorlopen we alle complicaties en bespreken we wat u kunt doen om de kans hierop te minimaliseren.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Een halslift valt onder cosmetische chirurgie. Dat betekent dat er geen medische noodzaak is voor de ingreep. Een halslift wordt daarom niet vergoed door zorgverzekeraars.

Op foto’s zag ik langzamerhand mijn kin verzakken en daardoor werd ik onzekerder over mezelf. Ik heb een afspraak ingepland voor een halslift. Nu, 3 maanden na de ingreep, zit ik lekkerder in mijn vel en voel ik me weer mezelf.

Gratis consult: SAM Kliniek

Bij SAM Kliniek vraagt u eenvoudig een gratis consult aan. Zo weet u kosteloos en vrijblijvend wat we voor u kunnen betekenen. Via onze contactpagina plant u digitaal een consult in. U kunt tevens bellen.

Waarom een halslift?

Wanneer de huid in uw hals verslapt, kunt u kiezen voor een halslift. Net als bij een facelift trekken we uw huid strak voor een jonger aanzicht. Heeft u last van slappe huid in uw hals en bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Tijdens een gratis consult bespreken we de mogelijkheden en kijken we naar de beste aanpak voor u.

De huid in mijn nek ging al op jonge leeftijd hangen, maar ik was altijd huiverig voor een operatie. SAM Kliniek vertelde me dat ik niet onder narcose hoefde voor een halslift en dat ik gratis op gesprek mocht komen om alles te bespreken. Ik ben heel blij met de zorg en kennis van de werknemers!

Onze plastisch chirurg

Plastisch chirurg Drs. Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Marlon Buncamper is de plastisch chirurg die de halslift uitvoert. Dankzij zijn jarenlange ervaring in zowel EHBO-chirurgie als plastische chirurgie kunnen we een hoge kwaliteit beloven. Lees meer over Marlon Buncamper.

Vraag een gratis consult aan

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen of wilt u een gratis consult aanvragen? Neem eenvoudig contact met ons op of plan een consult via onze contactpagina.

Veelgestelde vragen over een halslift

Mag ik roken voor een halslift?

Roken heeft een nadelig effect op de wondgenezing. We adviseren dan ook om twee weken voor de halslift tot een week daarna niet te roken. De kans op infecties is groter als u rookt voor en tijdens het geneesproces. Ook is de kans op littekens groter en kan de huid trager herstellen.

Mag ik alcohol drinken voor de behandeling?

Alcohol heeft een bloedverdunnende werking. Dat betekent dat als u alcohol heeft gedronken voor de behandeling, de kans bestaat dat we bloedingen niet of moeilijk kunnen stelpen. Ook na de behandeling, wanneer de wond nog niet gesloten is, kunt u beter geen alcohol drinken. We raden u dan ook aan om enkele dagen voor tot een week na de halslift geen alcohol te drinken. Wanneer de wond goed geneest en uw huid gesloten is, mag u weer een glaasje alcohol drinken.

Mag ik een halslift ondergaan als ik bloedverdunnende medicatie gebruik?

Medicatie en geneesmiddelen kunnen een bloedverdunnende (bij)werking hebben. Hartmedicatie en zelfzorggeneesmiddelen met acetylsalicylzuur, zoals aspirine, verdunnen het bloed. Beide kunnen een moeilijk te stelpen bloeding opwekken tijdens en na de behandeling. We raden u daarom aan om enkele dagen voor tot enkele dagen na de halslift geen bloedverdunnende geneesmiddelen te gebruiken. Is uw gezondheid afhankelijk van bloedverdunners? Raadpleeg dan uw arts om te ontdekken of een halslift mogelijk is in uw situatie.

Doet een halslift pijn?

Een halslift doet geen pijn. We voeren de ingreep namelijk uit onder plaatselijke verdoving. U kunt deze verdovende prikjes als vervelend ervaren, maar ze zorgen er wel voor dat u geen pijn voelt tijdens de halslift. Na de behandeling kunt u pijn ervaren als de verdoving is uitgewerkt. U mag dan een paracetamol of ibuprofen nemen tegen de pijn. Aspirine kunt u beter niet nemen, vanwege de bloedverdunnende bijwerking.

Mag ik na de ingreep weer alles doen?

Na de halslift moet u in gedachten houden dat er zeker twee weken na de behandeling geen druk op uw hals mag komen te staan. We raden u aan om twee weken vrij te houden, niet te tillen en de zorg voor kleine kinderen tijdelijk uit handen te geven.

Wanneer kan ik weer werken?

Als we alle hechtingen hebben verwijderd en uw huid goed geneest, kunt u weer beginnen met werken. Doorgaans houden we minimaal twee weken rust aan, zodat uw huid de tijd krijgt om goed te genezen. In de tussentijd bespreken we met u of het verantwoord is om te beginnen met werken.

Mag ik na de halslift eten en drinken?

U kunt na de behandeling weer eten en drinken. Houd er wel rekening mee dat uw huid is strakgetrokken en dat u tijdelijk uw mond minder ver kunt openen. Dit duurt om en nabij een week. We adviseren dan ook tijdelijk zacht voedsel te eten om te voorkomen dat er te veel spanning op uw huid komt te staan.

Mag ik na de ingreep douchen?

U mag een dag na de halslift douchen. Dep na afloop voorzichtig uw hals droog.

Wanneer kan ik weer autorijden?

Aangezien u minstens één week een drukverband om uw gezicht en hals draagt, raden we u aan om deze tijd niet achter het stuur te zitten. Wanneer het verband eraf is en u uw hals weer vrij kunt bewegen, mag u weer autorijden.

Hoelang moet ik voorzichtig zijn met bijvoorbeeld uv-straling?

U moet minstens zes weken uit de zon en uit bijvoorbeeld een sauna blijven. De uv-straling en de hitte kunnen namelijk een nadelig effect hebben op de wondgenezing. Door hitte zwelt uw huid op en uv-straling kan invloed hebben op celdelingen en celmutaties.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag