020 - 261 46 88

Moedervlek verwijderen

Laat uw moedervlek verwijderen als deze pijnlijk is, jeukt of als u deze niet mooi vindt. Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring met het weghalen van moedervlekken om medische, cosmetische en praktische redenen. De behandeling is eenvoudig en er blijft een bijna onzichtbaar littekentje achter. De plastisch chirurg die u behandelt is BIG-geregistreerd en bespreekt voorafgaand aan de ingreep de mogelijkheden met u.

 • Ervaren plastisch chirurg: vraag een gratis consult aan
 • Specialistische cosmetische kliniek in Amsterdam
 • Moedervlek verwijderen om cosmetische of medische reden
 • Nauwelijks zichtbaar litteken na de ingreep

Vraag een gratis consult aan met de plastisch chirurg voor meer informatie over moedervlekken verwijderen. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Direct naar:

Kosten moedervlek verwijderen

SAM Kliniek wil cosmetische chirurgie mogelijk maken voor iedereen. Daarom houden we onze prijzen laag. Wilt u meer weten over onze tarieven en het SAM Finance Plan waarbij u in termijnen kunt betalen? Bekijk dan onze prijzenpagina.

Behandeling Prijs
Eerste consult Gratis
Moedervlek verwijderen Op aanvraag

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Het verwijderen van een moedervlek wordt enkel vergoed indien er sprake is van een medische indicatie. Dit betekent bijvoorbeeld dat u klachten heeft of dat er een verdenking is dat de moedervlek kwaadaardig zal worden, omdat deze onrustig is. De arts bepaalt of er sprake is van medische noodzaak. Wilt u een moedervlek laten verwijderen omdat u deze niet mooi vindt, dan vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet.

Plastisch chirurg

Plastisch chirurg Marlon Buncamper

Dr. Marlon Buncamper is de behandelend plastisch chirurg van SAM Kliniek. Hij is gespecialiseerd in het verwijderen van moedervlekken.

Lees meer over Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Eerste consult is geheel gratis

Overweegt u een moedervlek te laten verwijderen, maar wilt u meer informatie over de ingreep en de resultaten? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvend en kosteloos consult bij SAM Kliniek in Amsterdam. De behandelend arts beantwoordt uw vragen en bespreekt de behandeling, risico’s en het resultaat van het verwijderen van moedervlekken.

Ervaringen

Ik heb een grote moedervlek laten verwijderen in mijn gezicht. Ik was bang dat er een litteken achter zou blijven, waardoor je nog altijd zo’n lelijke plek zou zien. Na de operatie is er echter niks meer van te zien. Het is een héél klein littekentje dat haast niet te zien is. Ik ben er superblij mee!

Erica Geerlings

Omdat mijn moedervlek vaak jeukte, raadde de huisarts me aan om hem te laten verwijderen. Dit kon duiden op huidkanker. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij SAM KLINIEK. Nog geen week later had ik een intakegesprek en binnen een maand was de moedervlek weggehaald. Vriendelijke personeel, nette kliniek.

Manú

Waarom laat u een moedervlek verwijderen?

Moedervlekken verwijderen we om verschillende redenen. Het is mogelijk dat u de huidafwijking niet mooi vindt, omdat deze op een opvallende plek zit zoals in uw gezicht. Ook kan de moedervlek pijn of irritatie veroorzaken als deze bijvoorbeeld onder uw behabandje zit.

Onrustige moedervlek

Is de moedervlek onrustig, dan is het verstandig om deze te laten weghalen. Een onrustige moedervlek kan een voorbode zijn van een melanoom (huidkanker). Meestal is dit niet het geval, maar toch halen we de moedervlek dan preventief weg. U herkent een onrustige moedervlek aan:

 • Bloeden
 • Groeien
 • Een onregelmatige vorm
 • Een veranderende kleur
 • Pijn
 • Korstjes
 • Jeuk

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling desinfecteert de plastisch chirurg het te behandelen gebied. Hij tekent de moedervlek af, zodat hij precies weet waar de incisies moeten komen. Vervolgens krijgt u een verdoving die enkel de moedervlek en het gebied rondom de moedervlek verdooft. Zo voelt u geen pijn tijdens de behandeling, maar hoeft u niet helemaal onder narcose. Dit doen we zodat u snel weer naar huis kunt na de ingreep.

Moedervlek wegsnijden

Zodra de verdoving is ingewerkt, start de chirurg met het verwijderen van de moedervlek. Hij snijdt het huidweefsel en het onderhuidse vetweefsel weg en brandt de bloedvaatjes dicht indien nodig, zodat deze niet gaan bloeden. Om het littekentje zo klein mogelijk te maken, plakt de chirurg de randen van de wond aan elkaar. Indien de wond te groot is om te plakken, hecht de chirurg de huid aan elkaar. Zodra dit is genezen, blijft er enkel een klein streepje achter dat nauwelijks zichtbaar is.

Na de behandeling

U dient het behandelde gebied na het verwijderen van de moedervlek goed schoon te houden. We plakken een pleister op het wondje, zodat er geen vuil in kan komen. Indien de wond gehecht is, komt u na een week terug om de hechtingen te laten verwijderen.

Inspanning minimaliseren

Om de genezing van de wond te bevorderen, dient u lichamelijk werk en sporten te vermijden. Bij wonden op de rug, schouders en onderbenen komt er snel spanning te staan op de wond, waardoor de genezing langer duurt. Daarom dient u altijd voorzichtig te zijn met bukken en tillen. Trek kleding voorzichtig aan en uit om de wond te ontzien.

Risico’s

Bij elke chirurgische ingreep is het mogelijk dat er complicaties ontstaan. Bij het verwijderen van een moedervlek zijn deze complicaties echter zeer zeldzaam. Enkele van de risico’s zijn:

 • Bloeduitstorting
 • Zwelling
 • Ontsteking
 • Infectie
 • Reactie op de verdoving
 • Verdikt littekenweefsel

Resultaat

Het resultaat van de ingreep is direct zichtbaar na de behandeling. De moedervlek is weg. Omdat we een stukje huid wegsnijden, namelijk de moedervlek, ontstaat er in de meeste gevallen een klein littekentje. De eerste maanden is dit littekentje nog goed zichtbaar, omdat het moet genezen. De huid ziet er op de plek waar de moedervlek zat rozig of rood uit. Het is in de meeste gevallen echter minder opvallend dan de moedervlek. Na een maand of zes is het litteken genezen en is het nagenoeg onzichtbaar.

Maak een afspraak met de plastisch chirurg

Tijdens een vrijblijvend consult bespreekt u met de behandelend plastisch chirurg al uw twijfels en vragen. Wij informeren u over de behandeling, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor het al dan niet laten verwijderen van uw moedervlek. Bel 020 261 4688 of vul het formulier in om een afspraak te maken.

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

Afspraak maken voor een gratis consult

Wilt u liposuctie, een ooglidcorrectie, of rimpelbehandeling laten uitvoeren, dan vraagt u bij ons eenvoudig een gratis consult aan. Tijdens dit consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag