020 261 46 88

Patiënten informatie Rimpelbehandelingen

Vrijblijvend consult

Bij de SAM kliniek in Amsterdam voert onze plastisch chirurg met de grootste zorg en aandacht behandelingen van het gelaat uit. Tijdens een vrijblijvend consult adviseert hij u deskundig over de voordelen – maar ook over de eventuele nadelen – van een rimpelbehandeling. Door onze ervaring zijn we in staat subtiel en zonder verlies van expressie de rimpels optimaal te behandelen. Bespreek rustig met uw arts wat u wilt en vooral ook wat u niet wilt. Wij kunnen een persoonlijk behandelplan voor u opstellen.

Rimpels kunnen op twee manieren behandeld worden: Botuline toxine en fillers (Restylane®). Botuline toxine zorgt voor afname van de spieractiviteit zodat de rimpels nagenoeg verdwijnen. Restylane® zorgt voor opvulling van lijnen. Fillers kunnen ook gebruikt worden voor het opvullen van lippen, wangen en traanoogjes.

Botuline toxine

Botuline toxine is met name geschikt voor de frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden met Botuline toxine.Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren.

Botuline toxine wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kan de arts gebruik maken van een verdovende crème indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer vijf minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Resultaat van Botuline toxine

Enkele dagen na de behandeling begint de Botuline toxine te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling op de spierkracht te beoordelen. U kunt tijdens het controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. De werking op de spier duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Gedurende deze werkzame periode zal uw huid steeds gladder worden. Zodra het effect begint te verdwijnen kunt u een nieuwe afspraak maken met onze plastisch chirurg in Amsterdam om de rimpelbehandeling opnieuw te laten uitvoeren.

Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het gewenste effect langer aanhoudt. Om het fraaie resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 5 maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Complicaties en risico’s van Botuline toxine

Gelukkig kent Botuline toxine niet zoveel bijwerkingen en vinden deze vrijwel altijd direct plaats na de behandeling. Rond de plek van de injectie kan er een klein blauw plekje of wat roodheid ontstaan, al dan niet gepaard gaande met een wat branderig gevoel. Er zijn geen Botuline toxine bijwerkingen bekend op lange termijn. Na een Botuline toxine behandeling van het voorhoofd kan de behandelde plaats soms wat vlak aanvoelen wat dan als hoofdpijn beschreven wordt. Dit is het inwerken van de Botuline toxine en hier moet je even aan wennen. Dit gevoel duurt maximaal een aantal dagen.

Restylane®

Bij Sam Kliniek in Amsterdam werken we uitsluitend met fillers die naar verloop van tijd door het lichaam zelf worden afgebroken. Permanente fillers die door het weefsel worden ingekapseld gebruiken we dus niet voor onze behandelingen.

Hyaluronzuur is een veilige filler die wordt gebruikt om allerlei rimpels te behandelen, zoals de neus-lippen-plooien en de marionet-lijntjes ( de lijntjes vanuit de mondhoeken). Ook liplijntjes en rimpels op de wangen kunnen er mooi mee gecorrigeerd worden. Bovendien wordt hyaluronzuur gebruikt voor het vullen van gezichtscontouren zoals bij de wangen, lippen en traangootjes. Sam Kliniek met het meest veilige en meest gebruikte filler van het merk Restylane®.

De behandeling met Restylane® bestaat uit een reeks injecties waarbij het materiaal in of onder de huid wordt geïnjecteerd. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling kunt u in samenspraak met uw arts ervoor kiezen het te behandelen gebied te verdoven met een crème of verdovingsvloeistof. Bespreek wat in uw geval het meest comfortabel zal zijn.

De behandeling met Restylane® duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat.

Resultaat van Restylane®

Een van de eigenschappen van Restylane® is dat de huid wordt aangezet tot het produceren van nieuw collageen. Om hiervan optimaal gebruik te maken kan het zijn dat uw arts een serie behandelingen voorstelt, een zogenaamd behandelregime. Daarbij wordt tussen 2 behandelingen enkele maanden pauze gelaten om de cellen in de huid de gelegenheid te geven de huid te verstevigen. Zo heeft de daaropvolgende behandeling nog meer resultaat.

Hoewel de Restylane® behandeling een onmiddellijk resultaat geeft, zijn de fillers niet permanent. Dit komt omdat het lichaam het hyaluronzuur binnen anderhalf tot twee jaar op natuurlijke wijze afbreekt. Om niet te blijven jojo-en tussen een rimpelig gezicht en een jonge uitstraling raden wij u aan om 9 tot 12 maanden na de eerste behandeling een touch-up uit te blijven voeren.

Een groot voordeel aan hyaluronzuur fillers is dat ze makkelijk te verwerken en te verwijderen zijn. Als u niet tevreden bent met het resultaat na een fillerbehandeling, dan zijn deze injectables eenvoudig opnieuw te modelleren. Met behulp van hyalurondase kunnen wij er tevens voor zorgen dat het hyaluronzuur direct op natuurlijke wijze wordt afgebroken, waardoor we het effect van de behandeling ongedaan maken.

Na de behandeling met Restylane®

Direct na de behandeling wordt gestart met het koelen van het behandelde gebied met behulp van een koud kompres. Na de behandeling mag u de kliniek in Amsterdam verlaten. Aangeraden wordt zelf thuis ook nog enkele uren wat te koelen, hierdoor vermindert de zwelling snel en minimaliseert u de kans op blauwe plekjes.

Complicaties en risico’s van Restylane®

Via uitgebreide testen in klinische onderzoeken is aangetoond dat Restylane® veilig is voor cosmetisch gebruik. Omdat Restylane® uit lichaamseigen stoffen bestaat, treedt er zelden een ongewenste reactie op.

Bij vakkundig gebruik is de kans op complicaties nagenoeg nihil. Voorbeelden van mogelijke bijwerkingen na een fillerbehandeling zijn roodheid, lichte zwelling, jeuk, pijn, gevoeligheid of een blauwe plek. Deze reacties zijn echter meestal mild van aard en zullen kort na de behandeling weer verdwijnen. Alleen de lippen zijn wat gevoeliger voor een behandeling met een niet-permanente filler: deze kunnen een paar dagen opgezwollen zijn.

Indien gewenst kan er bij onze meeste behandelingen een lokale verdoving gegeven worden. De hersteltijd na een fillerbehandeling is kort, waardoor u uw dagelijkse werkzaamheden in de meeste gevallen direct kunt hervatten.

Vergoeding

Alleen als er een duidelijke medische indicatie bestaat, kunt u een vergoeding van de behandeling bij uw zorgverzekeraar declareren. Een precieze opgave van de kosten krijgt u nadat de arts uw wensen en de mogelijkheden heeft besproken.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze medisch consulenten. U kunt SAM Kliniek Amsterdam dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur bellen via 020 - 261 46 88.

Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag