020 261 46 88

Rimpelbehandeling Amsterdam

Prijs Rimpelbehandelingen: vanaf € 90,- tot € 850,-

  • Gerenommeerde BIG-geregistreerde plastisch chirurg
  • Gegarandeerd de laagste prijs
  • Gespecialiseerd in rimpelbehandelingen
  • Gewaardeerd door klanten met een 9,3

Een frisse blik wil iedereen. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat uw gezicht gaat rimpelen en hangen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende rimpelbehandeling methoden om rimpels, plooien en andere huiddefecten te behandelen door middel van inspuitingen (injectables).Rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van aangezichtsspieren, die vlak onder de huid liggen. Bij bepaalde gezichtsbewegingen, zoals lachen en fronsen, vormen zich fijne lijntjes. Vanaf een bepaalde leeftijd blijven de rimpels zichtbaar, ook wanneer u niet aan het lachen of fronsen bent; de zgn. kraaienpootjes of fronsrimpeltjes. Zonlicht, roken en uw gezondheid kunnen dit verouderingsproces negatief beïnvloeden.Rimpels veroorzaakt door de wijziging in spieractiviteit worden ook wel “dynamische rimpels” genoemd, terwijl rimpels die ontstaan door de verminderde collageenproductie en vochtverlies meestal “statische rimpels” worden genoemd. Restylane® is een “filler” die het verloren volume herstelt en de statische rimpels opvult. Bij SAM Kliniek kunt u behandeld worden met verschillende fillers, elk met voor- en nadelen. Op deze website leest u meer over de verschillende fillers.

Consult rimpelbehandeling in Amsterdam

Tijdens een eerste consult bij een van de plastisch chirurgen van SAM Kliniek in Amsterdam krijgt u een advies over welke van de injectables bij uw wensen en uw huid tot het beste resultaat leidt. Zij adviseren u deskundig over de voordelen – maar ook over de eventuele nadelen – van een behandeling. U krijgt op basis hiervan een realistisch en deskundig behandelingsadvies, inclusief het te verwachten resultaat, aantal behandelingen en de behandelkosten.

Behandeling rimpels

Bij de SAM Kliniek in Amsterdam kunt u terecht voor antirimpel-behandelingen, behandelingen die de gelaats- en lichaamscontouren verbeteren (lipolyse) en behandelingen die migraine, tandenknarsen en overmatige transpiratie verhelpen. De meest gebruikte middelen om rimpels te behandelen zijn botuline toxine ( Dysport®) en hyaluronzuur (Restylane®). Botuline toxine ontspant de onderliggende gezichtspieren, terwijl Restylane (onder) de huid vult. Welke middelen geschikt zijn voor u kunt u met een van onze plastisch chirurgen bespreken. Deze middelen worden ook gebruikt voor het behandelen van migraine, tandenknarsen en overmatige transpiratie.

Dysport®

Botuline toxine en Dysport® zijn merknamen, de werkzame stof is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt dit middel al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Botuline toxine is in de medische cosmetiek een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de huid boven de spier tot rust komt en bestaande rimpels vervagen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen. Botuline toxine is met name geschikt voor de frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden met Botuline toxine. Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. Doordat de huid na behandeling met Botuline toxine niet meer plooit, herstelt deze en vervagen de rimpels. De rimpeldiepte vermindert doorgaans 90 tot 95%. Het is niet geschikt voor onder andere de neus-lippenplooi en rimpels op de wangen. Op deze plaatsen is de spieractiviteit onmisbaar en wordt een andere behandeling geadviseerd, bijvoorbeeld het opvullen van de rimpels met Restylane®.

Regio's

De te behandelen gebieden noemen wij regio’s. Onder een regio wordt verstaan: de frons of het voorhoofd of de kraaienpootjes (het gebied rond twee ogen geldt als een regio). Dit gebruiken we als eenheid omdat voor een regio steeds een vergelijkbare hoeveelheid Botuline toxine nodig is. Ook kunnen halve regio’s geadviseerd worden voor een rimpelbehandeling, bijvoorbeeld de mondhoeken, de wenkbrauwlift, kin en lijntjes op de neus. Bij deze behandelingen wordt minder materiaal gebruikt. Door onze ervaring zijn we in staat subtiel en zonder verlies van expressie de rimpels optimaal te behandelen. Bespreek rustig met uw arts wat u wilt en vooral ook wat u niet wilt tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam.

De behandeling

Voor de rimpelbehandeling wordt Botuline toxine met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Eventueel kan de arts gebruik maken van een verdovende crème indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer vijf minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje, dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Effect van rimpelbehandeling

Enkele dagen na de rimpelbehandeling behandeling begint de Botuline toxinete werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling op de spierkracht te beoordelen. U kunt tijdens het controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. De werking op de spier duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Gedurende deze werkzame periode zal uw huid steeds gladder worden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het gewenste effect langer aanhoudt. Om het fraaie resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 5 maanden een behandeling nodig. Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Restylane®

Sommige indicaties zijn niet geschikt om te behandelen met een operatie of met Botuline toxine. Juist dan is een behandeling met hyaluronzuur-injecties een uitkomst. In het lichaam komt van nature hyaluronzuur voor. Onder andere in de huid, waar het verantwoordelijk is voor het vasthouden van water en zo de huid spankracht geeft. Deze natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Een behandeling met Restylane herstelt het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Hyaluronzuur wordt bij SAM Kliniek in Amsterdam gebruikt om allerlei rimpels te behandelen, zoals de neus-lippen-plooien en de marionet-lijntjes (de lijntjes vanuit de mondhoeken). Ook liplijntjes en rimpels op de wangen kunnen er mooi mee gecorrigeerd worden. Bovendien wordt hyaluronzuur gebruikt voor het vullen van gezichtscontouren zoals bij de wangen, lippen en traangootjes.

Restylane

Restylane is een van de vele ‘fillers’ op basis van hyaluronzuur die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Restylane is echter uniek doordat het de enige injectable is met NASHA ( Non Animal Stabilizid Hyaluronic Acid). NASHA is het eerste stabiele, biologisch afbreekbare hyaluronzuur van niet-dierlijke oorsprong en wordt onder zorgvuldig gecontroleerde condities op een gepatenteerde wijze geproduceerd in Uppsala, Zweden. Belangrijk is dat door deze wijze van produceren Restylane uitermate veilig is en veel langer een mooi effect geeft dan andere hyaluronzuren. In de Verenigde Staten is Restylane door de Food and Drug Administration goedgekeurd.Inmiddels zijn wereldwijd in de afgelopen vijftien jaar al twaalf miljoen behandelingen met dit product uitgevoerd.

Soorten fillers

De 6 verschillende soorten Restylane verschillen wat betreft de grootte en vorm van de partikels waaruit de hyaluronzuur-gel is opgebouwd, van klein naar groot:

  • Restylane Vital – geeft verbetering van de huidconditie
  • Restylane – voor lijntjes en lipcontouren
  • Restylane Perlane – voor grovere lijnen en volume
  • Restylane Lipp – voor lipvolume
  • Restylane Sub-Q – voor gezichtsvolumeherstel

De behandeling

De rimpelbehandeling met Restylane bestaat uit een reeks injecties waarbij het materiaal in of onder de huid wordt geïnjecteerd. Afhankelijk van de plaats en uitgebreidheid van de behandeling, kunt u in samenspraak met uw arts ervoor kiezen het te behandelen gebied te verdoven met een crème of verdovingsvloeistof. Bespreek wat in uw geval het meest comfortabel zal zijn. De behandeling met Restylane duurt meestal 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat.

Behandelregime

Een van de eigenschappen van Restylane is dat de huid wordt aangezet tot het produceren van nieuw collageen. Om hiervan optimaal gebruik te maken kan het zijn dat uw arts een serie behandelingen voorstelt, een zogenaamd behandelregime, daarbij wordt tussen 2 behandelingen enkele maanden pauze gelaten om de cellen in de huid de gelegenheid te geven de huid te verstevigen. Zo heeft de daaropvolgende rimpelbehandeling nog meer resultaat.

Na de behandeling

Direct na de rimpelbehandeling wordt gestart met het koelen van het behandelde gebied met behulp van een koud kompres. Aangeraden wordt zelf thuis ook nog enkele uren wat te koelen, hierdoor vermindert de zwelling snel en minimaliseert u de kans op blauwe plekjes.

Vergoeding zorgverzekering van de rimpelbehandeling

In onze prijslijst kunt u zien wat de kosten van een rimpelbehandeling ongeveer zijn. Een precieze opgave van de kosten krijgt u nadat de arts uw wensen en de mogelijkheden heeft besproken. Deze ingreep wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Meer weten over onze rimpelbehandelingen?

U kunt ons dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur bellen via 020 – 261 46 88. De medisch specialisten van SAM Kliniek in Amsterdam beantwoorden graag al uw vragen.

U kunt ook bij ons terecht voor een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie en liposuctie.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag