020 261 46 88

Borstvergroting Amsterdam

Een borstvergroting is een geschikte oplossing wanneer u niet blij bent met de grootte of vorm van uw borsten. Veel vrouwen zijn ontevreden over hun borsten, omdat ze slapper zijn dan eerst of nooit groot zijn geweest. Door middel van protheses is daar tegenwoordig iets aan te doen. De plastisch chirurgen van SAM Kliniek zijn specialist in het uitvoeren van een borstvergroting.

 • Ervaren plastisch chirurgen gespecialiseerd in borstvergrotingen
 • Behandeling van hoge kwaliteit voor een lage prijs
 • Verzekerd van een prachtig resultaat
 • Volledige nazorg in rustige privékliniek

Benieuwd of een borstvergroting de oplossing is voor uw onzekerheid? Plan direct een gratis en vrijblijvend consult in met de plastisch chirurg in onze kliniek in Amsterdam. We zorgen er graag voor dat u zich weer prettig voelt in uw eigen lichaam!

Direct naar:

Kosten borstvergroting

Bij SAM Kliniek vinden we het belangrijk cosmetische chirurgie voor iedereen mogelijk te maken. We houden onze prijzen daarom laag. Ook is het mogelijk om de behandeling in termijnen te betalen met behulp van het SAM Finance Plan. Bekijk hieronder de prijzen van een borstvergroting.

Behandeling Prijs
Eerste consult Gratis
Borstvergroting € 2450,-

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Een borstvergroting valt onder een cosmetische ingreep en wordt doorgaans niet vergoed. Bij sommige medische indicaties heeft u wel recht op een vergoeding. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Onze plastisch chirurgen

Plastisch chirurg Dr. Willem Roosenburg

Afbeeldingsresultaat voor willem roosenburg

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Dr. Willem Roosenburg is één van de behandelend plastisch chirurgen bij SAM Kliniek in Amsterdam. Hij is specialist in het uitvoeren van borstvergrotingen.

Eerste consult is geheel gratis

We vinden het belangrijk dat u een weloverwogen beslissing neemt en nodigen u dan ook graag uit voor een eerste consult. Tijdens dit consult bespreekt de plastisch chirurg de behandeling uitgebreid met u. Hij legt uit hoe de ingreep in zijn werk gaat en wat mogelijke complicaties zijn. Ook vertelt de chirurg welke resultaten u kunt verwachten na de operatie. Gezamenlijk kiest u een prothese uit die past bij uw lichaam en vormen. U kunt zo altijd rekenen op een prachtig resultaat.

Ervaringen

Dokter Roosenburg heeft mij precies gegeven wat ik wou. Mijn borsten zien er mooi groot en vol uit terwijl ze er nog supernatuurlijk uitzien. Ik heb de decolleté die ik zo graag wou. Ik ben er superblij mee!

Erica Geerlings

Een vriendin raadde mij de arts aan. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij SAM KLINIEK. Nog geen week later had ik een intakegesprek en binnen een maand had ik nieuwe borsten. Vriendelijke personeel, nette kliniek.

Manú

Waarom een borstvergroting?

Borsten zijn voor veel vrouwen een belangrijk onderdeel van het lichaam. Helaas is niet elke vrouw tevreden over de grootte of vorm van haar borsten. Waar sommige vrouwen altijd al leven met kleine, onderontwikkelde of niet mooi gevormde borsten, krijgen andere vrouwen er in een later stadium pas mee te maken. Denk hierbij aan veranderingen aan de borsten door het natuurlijke verouderingsproces, gewichtsveranderingen, hormonale veranderingen of het geven van borstvoeding. Een borstvergroting is de perfecte oplossing voor natuurlijk en prachtig ogende borsten.

Een borstvergroting: hoe werkt het?

We voeren een borstvergroting uit onder algehele narcose. U merkt zo niets van de behandeling. De plastisch chirurg start met het maken van een sneetje onder de borst in de toekomstige borstplooi. De snee is precies zo groot dat de prothese er perfect in past. Tijdens het consult overlegt de chirurg met u welke positie het mooiste resultaat geeft. Zo kunnen we een implantaat plaatsen voor, achter of half achter de borstspier. Om overtollig vocht goed af te kunnen voeren en zwelling tegen te gaan plaatsen we twee drains. Deze blijven na de ingreep achter in de wond. Zodra het vochtverlies stopt, verwijderen we de drains. Na de operatie brengt de chirurg steunverband aan om de prothese goed op zijn plek te houden. Dit verband draagt u een week lang.

Nazorg en herstel na een borstvergroting

Na de ingreep is het belangrijk rustig bij te komen. Dit doet u in onze privékliniek in Amsterdam. Na ongeveer drie tot vier uur mag u weer naar huis. Uw borsten voelen na de operatie vaak gespannen en pijnlijk aan. Binnen enkele dagen neemt dit gevoel af. Om de pijn te onderdrukken ontvangt u van ons pijnstillers. We adviseren u de eerste week na de ingreep rustig aan te doen.

Na een week heeft u een controleafspraak bij de plastisch chirurg. Hij controleert het genezingsproces en verwijdert het verband. De eerste vier weken is het belangrijk om de gehele dag en nacht een stevige beha te dragen. Dit bevordert het resultaat. Na zes weken mag u weer sporten en zware activiteiten uitvoeren.

Risico’s en complicaties

Een borstvergroting is een veilige ingreep. Na de ingreep ziet u direct resultaat, maar zijn er ook enige littekens zichtbaar. Deze littekens bevinden zich onder de borst in de borstplooi, zodat ze niet tot nauwelijks opvallen. Net na de ingreep zijn deze littekens rood en gezwollen, dit trekt na enkele weken weg.

Zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn er ook bij een borstvergroting risico’s en is er kans op complicaties. Uw chirurg informeert u tijdens het eerste consult uitgebreid over de mogelijke complicaties, zoals:

 • Nabloeding
 • Bloeduitstorting
 • Zwelling
 • Ontsteking
 • Infectie
 • Reactie op de verdoving en/of het verband
 • Verdikt littekenweefsel
 • Verplaatsing of draaiing van het implantaat

Het resultaat van een borstvergroting

In het begin ervaart u enkele ongemakken, maar na verloop van tijd geniet u volop van uw nieuwe borsten. Na zes weken is de zwelling volledig verdwenen en het resultaat al goed zichtbaar. De roodheid van de littekens trekt in de maanden daarop weg. Het uiteindelijke resultaat van een borstvergroting is dan ook pas echt zichtbaar na enkele maanden. In de praktijk horen we vaak dat vrouwen na de ingreep veel zelfverzekerder door het leven gaan.

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Is een borstvergroting veilig?

Bij SAM Kliniek werken we uitsluitend met veilige borstimplantaten van Allergan en Mentor. De implantaten bevatten een cohesieve gel, wat zorgt voor een natuurlijk gevoel bij aanraking. Daarnaast is er bij deze implantaten geen kans op lekken. Zelfs wanneer we de implantaten doormidden zouden snijden, gaan de siliconen niet lekken. Uitgebreide, wetenschappelijke testen en een levenslange garantie op lekkage door de producent maken de implantaten zeer veilig. Daarnaast werken er in onze kliniek in Amsterdam alleen maar ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. U kunt zo altijd rekenen op het beste resultaat.

Hoe snel na een borstvergroting mag ik weer werken?

We adviseren u na de ingreep enkele dagen rust te nemen. Daarna kunt u uw activiteiten en werk weer rustig hervatten. Dit is wel afhankelijk van het werk dat u verricht. Bespreek dit vooraf goed met de plastisch chirurg.

Vanaf welke leeftijd mag ik een borstvergroting ondergaan?

Bij SAM Kliniek hanteren we een minimumleeftijd van 18 jaar voor een borstvergroting. Vanaf deze leeftijd is een lichaam volgroeid en is iemand in staat om een weloverwogen beslissing te nemen.

Gaan implantaten levenslang mee?

De protheses die we gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit, zodat u uw leven lang geniet van prachtige borsten die soepel aanvoelen.

Ik heb ongelijke borsten. Is een borstvergroting dan wel geschikt?

Een borstvergroting is zeker mogelijk wanneer u ongelijke borsten heeft. Sterker nog, bijna elke vrouw heeft een verschil tussen beide borsten. Tijdens het consult meet de plastisch chirurg uw borsten uitgebreid en stelt hij een behandelplan op maat voor u op. Wanneer er sprake is van een significant verschil tussen beide borsten, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor twee verschillende protheses.

Kan ik na een borstvergroting normaal slapen?

De eerste 6 weken is het belangrijk niet op uw buik of zij te slapen. Om te voorkomen dat u ’s nachts een andere slaaphouding aanneemt, adviseren we een kussen aan beide kanten van uw lichaam te leggen. U voorkomt zo dat u omrolt.

Heeft roken invloed op het resultaat of de genezing na mijn borstvergroting?

Roken voor en na de ingreep vergroot de kans op complicaties en vertraagt de wondgenezing. Ook bestaat de mogelijkheid dat littekens minder mooi genezen. We adviseren dan ook om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken.

Maak een afspraak voor een borstvergroting in Amsterdam

Overweegt u een borstvergroting te ondergaan? Maak een afspraak voor een gratis consult met de plastisch chirurg. We informeren u graag over de behandeling, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Neem contact met ons op door te bellen naar 020 261 4688 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag