020 261 46 88

Bovenooglidcorrectie Amsterdam

Een bovenooglidcorrectie is dé oplossing wanneer u hangende oogleden heeft die uw zicht belemmeren of hoofdpijn veroorzaken. Na de relatief kleine ingreep verdwijnen uw klachten, ziet u er jaren jonger uit en heeft u weer een frisse blik. Bij een bovenooglidcorrectie corrigeert de plastisch chirurg uw oogleden, zodat uw klachten verdwijnen.

 • Meer dan 4000 succesvolle ooglidcorrecties
 • BIG-geregistreerd plastisch chirurgen met een specialisatie in ooglidcorrecties
 • Gegarandeerd de laagste prijs: bovenooglidcorrectie voor € 750,-
 • Gratis consult met de plastisch chirurg die u behandelt

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in de correctie van oogleden en hebben al meer dan 4000 succesvolle ooglidcorrecties uitgevoerd. Wij bieden u de laagsteprijsgarantie: een bovenooglidcorrectie voor slechts € 750,-. Na de operatie zullen uw bovenoogleden uw zicht niet langer belemmeren. U heeft geen hoofdpijn meer en uw oude, vermoeide uitstraling verdwijnt. Bel 020 261 4688 of vul het contactformulier in om direct een gratis consult aan te vragen in onze kliniek in Amsterdam.

Snel naar:

Kosten van de correctie van bovenoogleden

Bij SAM Kliniek ondergaat u een ooglidcorrectie voor de laagste prijs: € 750,-. Kunt u het bedrag niet ineens betalen? Maak dan gebruik van het SAM Finance Plan om de kosten voor de behandeling in termijnen te betalen. Lees meer informatie over de prijzen en betaling op onze prijzenpagina.

Behandeling Prijs
Bovenooglidcorrectie bij SAM Kliniek € 750,-
Bovenooglidcorrectie elders met dezelfde kwaliteit v.a. € 1250,-

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie

Bij een medische indicatie, zoals belemmering van het gezichtsveld, wordt de bovenooglidcorrectie meestal vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Wilt u meer informatie over de vergoeding van een bovenooglidcorrectie, dan neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Een ooglidcorrectie wordt soms vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er een medische indicatie is. De vereisten voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering zijn echter minder streng.

Over de bovenooglidcorrectie

Onze deskundige chirurgen voeren de bovenooglidcorrecties uit in onze kliniek in Amsterdam. De chirurg corrigeert uw oogleden door de onderstaande stappen te volgen:

 • Huidoverschot aftekenen
 • Lokaal verdoven
 • Huid- en vetweefsel verwijderen
 • Wonden hechten

Onze plastisch chirurgen

Prof. dr. Plastisch chirurg Marlon Buncamper

Prof. dr. Marlon Buncamper is een BIG-geregistreerd plastisch chirurg met een specialisatie in ooglidcorrecties.

Lees meer over Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Gratis consult

Overweegt u een correctie van de bovenoogleden, dan nodigen wij u graag uit voor een gratis consult in onze kliniek in Amsterdam. De plastisch chirurg bespreekt uw wensen en de mogelijkheden met u. Hij kijkt of een bovenooglidcorrectie uw klachten zal verhelpen en hij legt uit welke resultaten u kunt verwachten. Daarnaast informeert de chirurg u over de behandeling, de risico’s, het herstel en de nazorg.

Tijdens het gesprek met de plastisch chirurg krijgt u de mogelijkheid om uw vragen te stellen en eventueel aanwezige twijfels te bespreken. Hierdoor bent u na het consult in staat om een weloverwogen beslissing te nemen over het ondergaan van een bovenooglidcorrectie.

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Belemmeren uw bovenoogleden uw zicht? Een bovenooglidcorrectie geeft u uw zicht terug. U krijgt weer een frisse blik, u ziet er jaren jonger uit en de klachten verdwijnen.

De huid boven uw ogen verliest met de jaren haar elasticiteit en stevigheid, waardoor de huid over uw ogen kan gaan hangen. Dit geeft vervelende klachten, zoals hoofdpijn, vermoeide ogen en belemmering van het zicht. U ziet er boos en vermoeid uit, terwijl u dit niet bent. Stoort u zich aan uw hangende oogleden, dan is een correctie van de bovenoogleden de oplossing om uw klachten te verhelpen.

Ervaringen van onze cliënten

Na het aanvragen van een gesprek kon ik snel terecht. Al mijn vragen werden beantwoord en mijn twijfels verdwenen. De bovenooglidcorrectie is een hele goede keuze geweest, mijn klachten verdwenen als sneeuw voor de zon.

Michaëla Knol

Dankzij het intakegesprek met de plastisch chirurg wist ik precies wat me te wachten stond. De ooglidcorrectie duurde slechts een uurtje en is het dubbel en dwars waard. Mijn hele uitstraling is veranderd en ik voel me weer zelfverzekerd.

Rianne Bosgra

Bekijk meer ervaringen.

Behandeling

De correctie van uw bovenoogleden vindt plaats in onze kliniek in Amsterdam. Onze ervaren plastisch chirurgen hebben al meer dan 4000 onder- en bovenoogleden gecorrigeerd. Ons medische team is gespecialiseerd in ingrepen aan het aangezicht, zodat we u altijd het beste resultaat kunnen geven. De behandeling duurt 30 tot 60 minuten en bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: huidoverschot aftekenen

SAM Kliniek maakt voor de ingreep foto’s van uw aangezicht voor in uw medisch dossier. De plastisch chirurg tekent op het ooglid nauwkeurig de te verwijderen huid af. Hierna spuit hij de verdovingsvloeistof in de oogleden en desinfecteert hij de huid.

Stap 2: weefsel verwijderen

De plastisch chirurg maakt een incisie in de plooi van het bovenste ooglid, zodat de littekens later wegvallen in de huidplooien. Hij neemt het huidoverschot en het teveel aan vetweefsel weg.

Stap 3: ooglid hechten

Na de ingreep hecht de plastisch chirurg de wondjes en plakt hij kleine pleisters over de wonden. Ter verkoeling van het behandelde gebied krijgt u een ijsbril met koude gel.

Lokale verdoving

Voordat we uw oogleden corrigeren, geven we u een lokale verdoving. Hierdoor bent u tijdens de ingreep wakker, maar u bent ervan verzekerd dat u geen pijn voelt. We spuiten de verdovingsvloeistof met een klein naaldje onder de huid van de oogleden. Hier voelt u bijna niets van. Wij werken met plaatselijke verdovingen, omdat dit gemakkelijker is voor u: u hoeft voor de behandeling niet nuchter hoeft te zijn, u wordt niet misselijk van de verdovingsvloeistof en na de ingreep kunt u eerder weer naar huis.

We gebruiken plaatselijke verdoving voor de bovenooglidcorrectie. U bent dus bij bewustzijn tijdens de behandeling, maar u voelt geen pijn.

Na de ingreep

Wanneer u zich na de behandeling goed voelt, kunt u direct naar huis. U mag de eerste 24 uur na de ingreep niet autorijden, dus is het belangrijk dat iemand u naar huis brengt. Een dag na de behandeling kunt u lichte huishoudelijke en administratieve taken hervatten. U mag douchen na de ooglidcorrectie, maar u dient de wonden en pleisters droog te houden zolang de hechtingen er nog in zitten.

Druk op de ogen voorkomen

Na de ingreep dient u druk op de ogen te voorkomen, zodat de wonden goed kunnen genezen. Daarom kunt u een week niet bukken, persen of zwaar tillen. Ook raden wij aan om na de behandeling een week niet te werken om onnodige druk op de ogen te voorkomen. Na de ingreep kunt u:

 • 24 uur niet autorijden
 • 24 uur geen werkzaamheden verrichten
 • 7 dagen niet zwaar tillen, persen of bukken
 • 7 dagen de pleisters en wonden niet nat maken
 • 14 dagen geen contactlenzen dragen

Zwelling en bloeduitstortingen

Direct na de behandeling zijn uw oogleden gezwollen en heeft u bloeduitstortingen boven en onder uw ogen. De zwelling en bloeduitstortingen trekken binnen een tot twee weken weg. Het verkoelen van de oogleden en het slapen met een extra kussen onder uw hoofd, verlichten de pijn en verminderen zwellingen. Heeft u last van napijn, dan mag u paracetamol nemen als pijnstiller.

Hechtingen verwijderen

Een week na de behandeling komt u naar onze kliniek in Amsterdam voor een nacontrole. De plastisch chirurg bekijkt de genezing en verwijdert de hechtingen. De incisies vallen meestal precies in de ooglidplooi, zodat ze na genezing niet meer zichtbaar zijn. In de eerste maanden zijn de wondjes nog rood en gezwollen, maar dit trekt na verloop van tijd weg.

Complicaties

Bij elke operatieve ingreep bestaat de kans dat er complicaties ontstaan. Dit geldt ook voor een bovenooglidcorrectie. Complicaties zijn vervelend, maar hebben niet altijd een negatief effect op het resultaat van uw ooglidcorrectie. Zwellingen en bloeduitstortingen verdwijnen na de ingreep vaak vanzelf. Na een bovenooglidcorrectie is het mogelijk dat de volgende complicaties optreden:

 • Infectie
 • Nabloeding
 • Zwelling van de oogleden
 • Ongevoelige bovenoogleden
 • Zanderig of droog gevoel in de ogen

Roken vergroot de kans op complicaties

Ondergaat u een ooglidcorrectie, dan raden wij u aan om enkele weken van tevoren te stoppen met roken. Roken vertraagt de genezing van uw wonden en vergroot de kans op complicaties. U loopt bovendien het risico dat uw wonden minder mooi genezen en dat er zichtbare littekentjes achterblijven rond uw ogen.

Resultaat van een bovenooglidcorrectie

Het eindresultaat van de bovenooglidcorrectie beoordelen we na een paar maanden, wanneer de wondjes volledig genezen zijn. Het eerste resultaat is echter al binnen enkele dagen zichtbaar. De zwelling en bloeduitstortingen trekken weg, waarna u direct verschil kunt zien. Uw vermoeide uitstraling is verdwenen en u ziet er jaren jonger uit. Het resultaat van de ingreep is blijvend. Door verslapping en veroudering van het weefsel, kan het echter in sommige gevallen nodig zijn om de ingreep na circa 10 jaar te herhalen.

Na een correctie van de bovenoogleden ziet u er jaren jonger uit, is uw boze of vermoeide uitstraling verdwenen en heeft u weer een open blik!

Afspraak maken voor een gratis consult in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier of bel 020 261 4688. Vraag direct een gratis consult aan om de mogelijkheden te bekijken met de plastisch chirurg.

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag