020 261 46 88

Facelift Amsterdam

Een facelift zorgt ervoor dat een verslapte huid en verouderde uitstraling verdwijnen en plaats maken voor een fris, jonger gelaat. In de behandeling halen we de overtollige huid in het gezicht en de hals weg, trekken we het onderliggende weefsel strak en brengen we het verzakte vetweefsel terug naar zijn oorspronkelijke plek. Na de facelift heeft u uw eigen gezichtsvorm en duidelijke kaaklijn weer terug. De ervaren plastisch chirurgen van SAM Kliniek voeren al jarenlang diverse facelift behandelingen uit.

  • Ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurgen
  • Kwalitatieve behandeling voor een lage prijs
  • Natuurlijk, verjongend resultaat
  • Professionele begeleiding en nazorg

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een facelift? Of wilt u meer informatie over de behandeling? Maak een afspraak voor een gratis consult. De plastisch chirurg luistert naar uw wensen, bekijkt uw situatie en beantwoordt al uw vragen. Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Direct naar:

Kosten facelift

SAM Kliniek maakt cosmetische behandelingen voor iedereen mogelijk. Onze prijzen zijn daarom niet hoog. Met het SAM Finance Plan bieden we u tevens de mogelijkheid om de behandeling in termijnen te betalen. Bekijk hieronder een indicatie van de kosten van de diverse facelifts.

Behandeling Kosten
Eerste consult Gratis
S-lift of mini-lift € 2500,-
MACS-lift € 2500,-
Facelift (uitgebreid) € 4500,-
Wenkbrauwlift € 1900,-
Voorhoofdslift € 2900,-
MACS € 2500,-

Facelift vergoeding zorgverzekering

Een facelift wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar, omdat het een cosmetische ingreep is. Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg de exacte kosten met u en licht hij de voorwaarden voor een vergoeding toe.

Onze plastisch chirurgen

Plastisch chirurg Drs. Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

De SAM Kliniek werkt met een specialistisch team van ervaren BIG-geregistreerde plastisch chirurgen, die u het beste resultaat geven. Plastisch chirurg drs. Marlon Buncamper heeft veel ervaring met het uitvoeren van diverse facelifts.

Het eerste consult

We vinden het belangrijk om u voorafgaand aan de facelift goed te informeren. Alleen op die manier kunt u namelijk een weloverwogen beslissing nemen. Het eerste consult is daarom altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en verwachtingen en de mogelijkheden. Samen bepalen we welk type facelift voor u het meest geschikt is. We vertellen u welk resultaat u mag verwachten van de facelift.

Ook wordt u uitgebreid geïnformeerd over het verloop van de behandeling, de mogelijke complicaties en het herstelproces. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Tevens komen uw gezondheidstoestand, medicijngebruik en medisch verleden ter sprake. Vanzelfsprekend kunt u tijdens dit gesprek al uw vragen en twijfels aan ons voorleggen. We helpen u graag bij het maken van de juiste beslissing.

Waarom een facelift?

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat extra gestimuleerd wordt door de zwaartekracht, zon, roken en stress. Na verloop van tijd verliest de huid haar elasticiteit en stevigheid, waardoor lijnen, rimpels en plooien ontstaan. Ook kan de huid op sommige plekken uitzakken, zoals vaak het geval is bij de wangen. Hierdoor ziet u er jaren ouder uit dan u eigenlijk bent. Veroudering van de huid is op vele manieren tegen te gaan. Maar wanneer crèmes en injecties niet meer helpen biedt een facelift uitkomst. Hiermee worden de tekenen van huidveroudering teruggedraaid, zonder dat uw gezichtsuitdrukking verandert.

Met een facelift zorgt de plastisch chirurg ervoor dat u uw jeugdige uitstraling weer terugkrijgt. Het beste resultaat krijgt u als de huid nog enigszins elastisch is. Dit is vaak het geval als u tussen de veertig en zestig jaar bent. Maar ook bij mensen van boven de zestig kan de behandeling goed uitpakken. Vooropstaat dat u een frisse blik krijgt zonder verlies van uw gelaatsexpressie en soepelheid van de huid. U straalt weer als vroeger.

Soorten facelifts

We voeren een facelift op verschillende wijzen uit. Als slechts een geringe correctie gewenst is, kiezen we vaak voor de S-lift of mini-facelift. Maar ook een zeer uitgebreide facelift, waarbij tevens de hals wordt strakgetrokken, is mogelijk.

S-lift of mini-facelift

De S-lift is de minst ingrijpende facelift. We liften enkel oppervlakkig huidweefsel, zonder het onderliggende spierweefsel aan te tasten. Met een S-lift corrigeren we alleen het gebied net boven de kaaklijn. De oorspronkelijke contouren van de kaaklijn worden weer zichtbaar en uw gezicht behoudt zijn natuurlijke uitstraling. Tevens kunnen we hangende wangen middels deze mini-facelift corrigeren. Rimpels rond de mond, lippen en ogen verdwijnen echter niet en ook het voorhoofd en de hals blijven onaangedaan.

Bij de S-lift maken we in de huid voor het oor een sneetje in de vorm van een S, waarna we een deel van de huid losmaken van het onderliggende weefsel. Vervolgens trekken we de huid strak richting het oor. We verwijderen de overtollige huid en hechten de wond.

Een S-lift vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer anderhalf uur. Meestal mag u dezelfde dag nog naar huis. Deze mini-facelift is veel minder ingrijpend dan een volledige facelift. De herstelperiode is dan ook aanzienlijk korter.

Facelift

Bij de traditionele facelift trekken we naast de gezichtshuid ook de dieper gelegen weefsellagen strak. Hierdoor geeft de facelift een langduriger resultaat dan de S-lift. Diepe plooien rondom de mond en neus verdwijnen, evenals hangende wangen. De hals blijft echter onaangedaan. Ook rimpels op het voorhoofd verdwijnen niet na een facelift. Hiervoor is een aanvullende voorhoofdslift noodzakelijk.

Bij een facelift wordt langs de haarlijn een snede gemaakt: vanaf de slaap tot aan de onderkant van het oor. De huid en het spierweefsel worden losgemaakt van de onderliggende weefsellaag. Eerst trekken we de gezichtsspieren aan beide kanten strak richting het oor en de slaap. De spieren worden ingekort en vastgehecht. Vervolgens wordt de bovenliggende huid in dezelfde richting strakgetrokken. De plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid en het vetweefsel, waarna hij de huid netjes hecht.

De facelift duurt ongeveer drie uur en wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Meestal mag u op de dag van de ingreep nog naar huis.

MACS-lift

De MACS-lift wordt tegenwoordig veel toegepast, vooral omdat deze ingreep minder ingrijpend is dan de gewone facelift. Via een minimaal sneetje liften we het gezicht. Het resultaat is een natuurlijke verjonging van de gelaatstrekken. Na een MACS-lift zijn de contouren van uw kaak weer zichtbaar, is de hals strakker en zijn de plooien naast de neus minder diep.

In tegenstelling tot de S-lift en de gewone facelift wordt bij de MACS-lift slechts een klein sneetje voor het oor gemaakt. Via deze snede maakt de plastisch chirurg de huid los van het onderliggende weefsel. Het spierweefsel wordt via een speciale inwendige draad in de richting van het oor aangetrokken en vastgezet met hechtingen. Vervolgens verwijderen we de overtollige huid en plaatsen we hechtingen.

De MACS-lift vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer twee uur. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag nog naar huis.

Gecombineerde hals-facelift

De gecombineerde hals-facelift is de meest ingrijpende facelift. Hierbij trekken we niet alleen het gezicht strak, maar ook de hals. Deze ingreep geeft de meest toereikende resultaten: diepe plooien in het gezicht en in de hals verdwijnen.

Een gecombineerde hals-facelift verloopt volgens dezelfde methode als de gewone facelift. We maken in de haarlijn een snede vanaf de slaap naar beneden, voor het oor langs. De snede loopt onder de oorlel door omhoog en eindigt in de haargrens achter het oor. Op deze manier kan ook het weefsel van de hals strakgetrokken worden.

Een hals-facelift vindt altijd plaats onder algehele narcose. Na de ingreep verblijft u een nacht in de kliniek. Meestal mag u de volgende ochtend weer naar huis.

De ingreep

Voorafgaand aan de facelift maken we foto’s voor in uw medisch dossier. De plastisch chirurg tekent het te opereren gebied af, waarna u naar de operatiekamer wordt gebracht. Afhankelijk van het type facelift verdoven we uw huid plaatselijk of brengen we u onder algehele narcose.

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een snede in de haargrens. Meestal leggen we drains aan in de wondjes. Deze dunne slangetjes voeren bloed en wondvocht af tijdens en na de ingreep. Aan het einde van de ingreep hechten we de huid en bedekken we de wonden met steriele gaasjes. Daaroverheen komt een laag watten. Met een hoofdverband houden we alles op de plaats, beschermen we het gezicht tegen vervorming en zorgen we ervoor dat de weefsels weer goed aan elkaar kunnen groeien. De dag na de facelift vervangen we het verband door een elastische hoofdband, die u gedurende een week dag en nacht dient te dragen.

Nazorg en herstel

Een facelift is een operatieve ingreep. Daarbij hoort een periode van herstel. Hoelang het herstel duurt is onder meer afhankelijk van het type facelift. De S-lift en MACS-lift hebben een kortere herstelperiode dan de traditionele facelift en gecombineerde hals-facelift. Tijdens het eerste consult en na afloop van de ingreep informeren we u over de leefregels tijdens de eerste weken. Zo zorgen we voor een zo voorspoedig mogelijk herstel.

Naar huis

In de meeste gevallen mag u een aantal uren na de ingreep naar huis. Na een facelift onder narcose mag u de kliniek verlaten zodra de verpleegkundige en anesthesist dat verantwoord vinden en u zich goed voelt. Alleen bij een gecombineerde hals-facelift verblijft u een nacht in onze kliniek. U mag de eerste periode nog niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand is die u naar huis kan brengen.

Bewegen, sporten en werken

Een dag na de ingreep verwijderen we de drains. We raden u aan om de eerste week na de ingreep voldoende rust te nemen. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Vermijd daarbij te veel druk op het hoofd. In de eerste maand na de behandeling mag u niet persen, zwaar tillen en bukken. De meeste mensen gaan een tot twee weken na de ingreep weer aan het werk. Intensief sporten mag weer vanaf zes weken na de facelift. Na een S-lift of MACS-lift bent u doorgaans sneller in staat om weer te gaan werken.

Douchen na een facelift

Na de facelift mag u gewoon douchen, maar zorg er wel voor dat de littekens droog blijven tot de hechtingen verwijderd zijn. Wees dus voorzichtig met het wassen van uw haren. Gebruik bovendien niet te heet water. Dit zorgt voor extra zwelling in het behandelde gebied.

Napijn en zwelling

Uw gezicht kan de eerste weken na de facelift gezwollen zijn en bloeduitstortingen bevatten. De zwellingen en blauwe plekken verdwijnen vanzelf. De elastische hoofdband dient u gedurende een week dag en nacht te dragen om zo de zwellingen te verminderen. Tijdens het slapen kunt u het beste op uw rug liggen met het hoofd iets hoger. Leg bijvoorbeeld een extra kussen onder uw hoofd of plaats het hoofdeinde van het bed omhoog. Zo ontstaat er geen druk op uw gezicht als u slaapt.

Nacontrole

Na de facelift plannen we met u een afspraak voor een nacontrole. Deze vindt een week na de ingreep plaats. Tijdens deze afspraak verwijderen we de elastische hoofdband en de hechtingen.

Littekens

De meeste littekens van de facelift bevinden zich in de haarlijn, in de natuurlijke plooien van uw huid en achter uw oor. Hierdoor zijn ze nauwelijks zichtbaar. De littekens zijn de eerste maanden nog rood en gezwollen. Dit zal na verloop van tijd volledig wegtrekken. Uiteindelijk blijft er niet meer over dan een dun, licht lijntje. U maakt de littekens soepeler door ze te masseren met een crème of lotion. Dit versnelt bovendien het genezingsproces. Start hier pas mee nadat de hechtingen verwijderd zijn en de wond volledig is genezen. Voorkom gedurende enkele maanden blootstelling van de littekens aan zonlicht. Als u onder de zonnebank gaat, kunt u de littekens het beste bedekken.

Het resultaat van een facelift

Al na een tot twee weken, zodra de ergste zwelling is weggetrokken, is het eerste resultaat van de facelift zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is echter pas na enkele maanden tot een jaar zichtbaar, zodra het genezingsproces volledig voltooid is. Na de facelift zijn de contouren van uw gezicht beter zichtbaar. Uw huid is weer glad en strak en diepe rimpels zijn verdwenen. U ziet er jonger en frisser uit.

De rimpels die deel uitmaken van uw gezichtsexpressie, zoals lachrimpels en de rimpels die verschijnen als u praat, zullen door de facelift niet verdwijnen. Ook de fijne lijntjes rond uw mond en oogleden verdwijnen niet geheel na een facelift. Hiervoor dient u een aanvullende behandeling te ondergaan.

Risico’s en complicaties

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee. Zo kunt u een allergische reactie krijgen op de gebruikte verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kunt u een nabloeding of infectie krijgen en bestaat er een kleine kans op trombose. De plastisch chirurg licht in het eerste consult alle risico’s en complicaties toe, zodat u weet wat u kunt verwachten van de ingreep.

Zeer kleine kans op ernstige complicaties

Bij een facelift kunnen zenuwen in het gezicht beschadigd raken. Dit kan leiden tot tijdelijke of blijvende gevoelloosheid in een deel van het gezicht. Tevens kan stijfheid of asymmetrie optreden in het gezicht. De kans op deze ernstige complicaties is echter zeer klein.

Roken

Roken vertraagt de wondgenezing en vergroot de kans op complicaties na een facelift. De kans is aanwezig dat wonden trager of minder mooi genezen of zelfs weer opengaan na de operatie. We raden daarom aan om enkele weken voor en na de facelift te stoppen met roken.

Nabloeding

Na een facelift kan een nabloeding optreden, dit gebeurt echter zelden. Als dat het geval is, neem dan direct contact op met de dienstdoende arts van SAM Kliniek via 020 261 4688.

Veelgestelde vragen over een facelift

Is een facelift pijnlijk?

Een facelift wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Soms is er een licht trekkende pijn die veroorzaakt wordt doordat de huid en de onderliggende weefsels zijn strakgetrokken. Ook kunnen de littekens wat gevoelig zijn. Indien u last heeft van napijn mag u daarvoor een pijnstiller als paracetamol innemen.

Hoelang is het resultaat van een facelift zichtbaar?

Een facelift geeft over het algemeen een langdurig resultaat. Een uitgebreide facelift waarbij ook de diepere weefsellagen zijn strakgetrokken, geeft een duurzamer resultaat dan bijvoorbeeld de S-lift. Omdat het huidverouderingsproces gewoon doorgaat, kan het nodig zijn om de ingreep na tien tot vijftien jaar nog eens te herhalen.

Maak een afspraak voor een facelift

Voor meer informatie over de ingreep en om erachter te komen wat de plastisch chirurgen van SAM Kliniek in Amsterdam voor u kunnen betekenen, neemt u contact met ons op. Maak vrijblijvend en geheel gratis een afspraak. Bel naar 020 261 4688 of vul onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag