020 261 46 88

Lipoedeem

Lipoedeem is een aandoening van het vetweefsel van de benen en soms de armen, die onder andere leidt tot vetzwelling en volumetoename. De ontstane volumetoename van het vetweefsel bij lipoedeem komt nagenoeg alleen bij vrouwen voor, vaak vanaf de puberteit. Zwangerschappen hebben soms invloed op het verloop. Er zou dus een afwijking zijn op, onder andere, hormonaal niveau. Het verloop van de aandoening kan wisselend zijn in ernst, maar is altijd progressief.

Liposuctie of Liposculptuur is de enige juiste chirurgische behandeling van lipoedeem. Door liposuctie kan het vetweefsel gemakkelijk worden verwijderd, zonder veel schade aan te richten aan het (lymfe)vaatstelsel en de bindweefselstructuren. Met deze techniek is de behandeling effectief, het herstel snel, de contractie van huid en bindweefsel optimaal en de kans op secundair lipoedeem minimaal.

Per behandeling wordt aan beide zijden (links en rechts) dezelfde zone (symmetrisch) behandeld. Patiënten met lipoedeem moeten soms meer behandelingen ondergaan om de gehele omvang van de bovenbenen effectief te kunnen behandelen, zodat het maximale resultaat bereikt kan worden. Hiermee wordt voorkomen dat het lipoedeem in de toekomst op de behandelde plaats te veel terugkomt.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag