020 261 46 88

Liposuctie Amsterdam

Met liposuctie of liposculpture uw lichaamscontouren verbeteren door het verwijderen van overtollige vetcellen op de buik, bovenbenen, heupen en billen. Bij SAM Kliniek in Amsterdam kunt u rekenen op ervaren en vakkundige plastisch chirurgen. Kies voor een liposuctie en geniet van een prachtig figuur!

 • BIG-geregistreerde plastisch chirurgen
 • € 750,- per lichaamszone
 • PAL-systeem, meest geavanceerde apparaat
 • Gratis consult met de plastisch chirurg
 • Geen wachtlijst: binnen 2 weken behandeld

Vraag direct een gratis consult met de plastisch chirurg aan om de mogelijkheden en resultaten van liposuctie te bespreken. Onze chirurgen geef graag antwoord op uw vragen.

Snel naar:

Kosten van liposuctie

De kosten van liposuctie bij SAM Kliniek bedragen € 799,- per zone. Hieronder vindt u een lijst met de verschillende zones die wij behandelen met liposuctie. Bij SAM Kliniek zijn de prijzen helder zonder verborgen kosten. We maken geen onderscheid tussen kleine en grote zones. Hoewel de prijs laag is werken we nog steeds met de beste liposuctie plastisch chirurgen met het PAL-apparaat; de meest geavanceerde techniek.

Gebied Prijs per zone
Zone 1 € 750,-
Zone 2 € 750,-
Zone 3 € 750,-

Vergoeding van liposuctie

Liposuctie wordt bijna nooit vergoed door uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt liposuctie enkel bij een medische indicatie waarvoor liposuctie de beste behandelmethode is. Ook wordt de behandeling soms vergoed bij verminking of een lichamelijke functiebeperking. Overleg de mogelijkheden met de plastisch chirurg.

Onze plastisch chirurgen

Plastisch chirurg Drs. Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Marlon Buncamper is een BIG-geregistreerd plastisch chirurg. Lees meer over Marlon Buncamper.

Geheel vrijblijvend consult met de plastisch chirurg

Twijfelt u over het laten uitvoeren van liposuctie of wilt u weten of liposuctie de juiste oplossing is voor uw probleem? Vraag dan een gratis consult aan met de plastisch chirurg in onze kliniek in Amsterdam. We vertellen u graag meer over de behandeling en de resultaten die we bij u kunnen bereiken.

Bespreek uw twijfels en vragen met de chirurg, zodat u na afloop van het consult een weloverwogen beslissing kunt maken. Indien u na het gesprek besluit om u te laten behandelen, maken we direct een afspraak met u voor de liposuctie behandeling.

Ervaringen van onze cliënten

Vriendelijk personeel en goede uitleg voorafgaand aan de ingreep. De plastisch chirurg belooft geen dingen die hij niet waar kan maken. Ik ben zeer tevreden over het resultaat!

Sienna Johannesen

Ik heb liposuctie gedaan op mijn buik, omdat ik enorm baalde van hoe het er uit zag. Het resultaat is verbijsterend. Ik ben weer helemaal gelukkig met mijn uiterlijk. Bedankt, Sam Kliniek.

Cees Manning

De plastisch chirurg is een deskundige man en weet waar hij het over heeft. Ik vond het best spannend, maar hij wist me gerust te stellen. Een paar maanden na de behandeling ben ik er superblij mee.

Loïs M.

Waarom liposuctie?

Bij overtollig vet en abnormale vetophopingen laat u zich behandelen met liposuctie, ook wel liposculpture genoemd. Liposuctie is geschikt voor veel verschillende lichaamsdelen, zoals de buik, benen, billen, dijen, bovenarmen en kin. De vetcellen onder de huid worden volledig weggehaald, zodat het vet in het behandelde gebied aanzienlijk afneemt. Het effect van de behandeling is blijvend: doordat we de vetcellen verwijderen, zal het lichaamsvet zich na de behandeling niet meer ophopen op deze plaats.

Met liposuctie verwijderen we abnormale vetophopingen op uw lichaam. Heeft u last van overtollig vet? Laat dan uw vetcellen verwijderen om het behandelde gebied strakker te maken.

De liposuctiebehandeling

Liposuctie wordt uitgevoerd in dagbehandeling: u mag dus dezelfde dag nog naar huis, tenzij er complicaties optreden. De plastisch chirurg voert de behandeling uit onder lokale narcose, zodat u niets voelt van de operatie. De ingreep duurt in totaal ongeveer 2,5 uur.

Vet verwijderen

De plastisch chirurg begint zodra de verdoving is ingewerkt met het maken van een klein sneetje, meestal in een bestaande huidplooi, zodat deze na de ingreep nauwelijks zichtbaar is. Vervolgens verwijdert hij onderhuids vetweefsel met een zuigbuis. Hiervoor steekt hij de zuigbuis door het sneetje om het omliggende gebied te bereiken.

Hechten

Na verwijdering van het vet worden de kleine incisies gehecht. We pakken het behandelde gebied in met elastische windsels of een strakke liposuctiebroek. Er is namelijk druk nodig om de huid na de behandeling opnieuw met de onderhuid te laten verkleven.

De ingreep vindt plaats onder lokale of regionale verdoving, afhankelijk van het te behandelen gebied. Hierdoor voelt u niets van de behandeling en kunt u nog dezelfde dag naar huis.

Voorbereiding op liposuctie

We raden u aan om vanaf twee weken voor de behandeling dagelijks Arnica D6 druppels en vitamine C te nemen. Dit vermindert bloeduitstortingen en zwellingen na de ingreep. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg uw medicijngebruik met u. Bepaalde medicijnen zoals Aspirine en Marcoumar mag u niet gebruiken enkele weken voor de operatie. Ook roken raden we sterk af, omdat dit een negatieve invloed heeft op de genezing.

Na de ingreep

Het is noodzakelijk dat iemand u na de behandeling komt ophalen in onze kliniek in Amsterdam, omdat u niet naar huis mag zonder begeleiding. De eerste dag na de ingreep is het mogelijk dat u vocht verliest door de sneetjes voor de zuigbuis. Draag daarom loszittende kleding die vuil mag worden.

 • Na 24 uur mag u weer douchen.
 • Het behandelde gebied is in de eerste week na de behandeling vaak licht gezwollen, gevoelig en ziet eruit als een blauwe plek.
 • In sommige gevallen ontstaan er vochtophopingen rond de enkels, deze trekken na enkele weken vanzelf weg.
 • Bij eventuele napijn van de operatie mag u paracetamol innemen.

U moet na de behandeling vier tot zes weken een strakke liposuctiebroek dragen. Enkel tijdens het douchen doet u deze uit. Zorg dat u beschikt over een corrigerende broek van de lingeriewinkel, zodat u de liposuctiebroek af en toe kunt wassen.

Complicaties bij liposuctie

Bij elke ingreep is er een klein risico op complicaties. Dat geldt ook voor liposuctie. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met:

 • Infectie
 • Opeenhoping van weefselvocht
 • Onregelmatige huid na de ingreep

Bij een infectie dient u direct contact op te nemen met SAM Kliniek. Heeft u last van een opeenhoping van weefselvocht of een onregelmatige huid, dan trekt dit na verloop van tijd vanzelf weg.

Resultaten van liposuctie

Na drie maanden is het uiteindelijke resultaat van de liposuctie zichtbaar. Met de behandeling verbeteren we uw figuur en verwijderen we vet in de behandelde zone. Dat betekent dat het resultaat enkel zichtbaar is in de behandelde zone. De resultaten van liposuctie zijn afhankelijk van de locatie en omvang van de vetophoping(en). Na de behandeling keren de verwijderde vetcellen niet terug, dus ontstaat er geen overtollig vet meer in het behandelde gebied.

Het resultaat van liposuctie is blijvend. De vetcellen worden verwijderd, dus zal er geen overtollig vet meer terugkeren in het behandelde gebied.

Veelgestelde vragen over een liposuctie

Wat is liposuctie?

Met liposuctie verwijderen we plaatselijk vet op lichaamsdelen, zoals de buik, benen, billen, dijen, bovenarmen en kin. Door de vetcellen onder de huid weg te halen, neemt het vet in het behandelde gebied aanzienlijk af. Doordat we met liposuctie de vetcellen verwijderen, kan lichaamsvet zich na de ingreep niet meer ophopen op deze plek van het lichaam.

Is liposuctie geschikt voor mij?

In principe is liposuctie geschikt voor iedereen die graag plaatselijk vet wil laten verwijderen. Wel is het belangrijk dat u gezond bent en dat uw BMI niet hoger is dan 30. Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg uw algehele gezondheid en eventueel medicijngebruik om te bepalen of in u aanmerking komt voor liposuctie.

Hoelang duurt een liposuctie behandeling?

De duur van de ingreep is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we moeten verwijderen. Over het algemeen neemt de behandeling één tot twee uur in beslag.

Is de behandeling pijnlijk?

Aangezien we u voorafgaand aan de behandeling verdoven, ervaart u tijdens de behandeling geen pijn. De eerste week na de behandeling is het behandelde gebied vaak licht gezwollen en gevoelig. Dit verdwijnt vanzelf weer. Neemt de pijn niet af of ontstaan er complicaties? Neem dan direct contact op met onze kliniek in Amsterdam.

Ontstaan er littekens na een liposuctie?

Tijdens de behandeling zijn zeer kleine incisies in de huid voldoende voor het verwijderen van vetweefsel. U houdt dan ook slechts kleine littekens over die niet tot nauwelijks zichtbaar zijn.

Kan ik het herstelproces na een liposuctie versnellen?

Onze artsen pakken het behandelde gebied altijd in met elastische windsels of een strak. Zelf kunt u het herstelproces versnellen door een gezonde levensstijl aan te houden. Een gevarieerd voedingspatroon en regelmatig bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Ook raden we aan om twee weken voor en twee weken na de behandeling te stoppen met roken.

Welk resultaat kan ik verwachten na een liposuctie?

De behandelde zone zal er direct na de behandeling waarschijnlijk nog hetzelfde uitzien als voorheen. Dit komt doordat het gebied is opgezwollen. Ook is er sprake van bloeduitstortingen. Na de liposuctie zal het enkele weken duren voordat de eerste resultaten van de behandeling zichtbaar zijn. Meestal duurt het vier weken voor een gedeelte van de zwelling weggetrokken is. Na zes maanden is de zwelling volledig weggetrokken. Daarom kan het definitieve resultaat pas na drie tot zes maanden worden beoordeeld. Het resultaat is een duidelijke contourverbetering, waarbij de verhoudingen van het lichaam beter in balans zijn. Het resultaat van liposuctie verschilt per persoon en is afhankelijk van het behandelde gebied en de omvang van de vetophopingen. Op het behandelde gebied komen er geen nieuwe vetcellen terug. De nieuwe contouren zijn blijvend.

Hoef ik na liposuctie nooit meer te lijnen?

Met liposuctie verwijderen we plaatselijke vetophopingen die hormonaal zijn bepaald. Het is dan ook geen alternatief voor lijnen. Weggehaalde vetcellen keren niet meer terug, maar wanneer u na de ingreep in gewicht aankomt verdeelt dit zich weer gelijkmatig over uw lichaam. Liposuctie is dus alleen waardevol wanneer u geen overgewicht heeft en een redelijk stabiel gewicht heeft.

Komen de verwijderde vetcellen nog terug?

Nee, verwijderde cellen zijn echt weg en komen niet meer terug. Wel zitten er op andere plekken in uw lichaam nog vetcellen. Bij gewichtstoename vullen deze cellen zich en verdelen ze zich gelijkmatig over uw lichaam. Een stabiel gewicht is dan ook belangrijk voor het behouden van resultaat.

Maak een afspraak voor een liposuctie in Amsterdam

Voor meer informatie over liposuctie, een onderooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie of rimpelbehandeling neemt u contact op met SAM Kliniek in Amsterdam. Bel 020 261 4688 voor het maken van een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend consult met de plastisch chirurg.

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag