020 261 46 88

Onderooglidcorrectie Amsterdam

Een onderooglidcorrectie is dé oplossing wanneer u er vaak vermoeid uitziet of wanneer u last heeft van wallen of hangende oogleden. U ziet er na de relatief kleine ingreep jaren jonger uit. Tijdens een onderooglidcorrectie worden de verslapte onderoogleden of wallen gecorrigeerd. Ons team is gespecialiseerd in het uitvoeren van ingrepen aan het aangezicht en geven u het beste resultaat.

 • Meer dan 4000 succesvolle ooglidcorrecties
 • Gediplomeerde plastisch chirurgen met een specialisatie in ooglidcorrecties
 • Gegarandeerd de laagste prijs: onderooglidcorrectie voor € 999,-
 • Gratis consult met de plastisch chirurg die de behandeling uitvoert

Onze gerenommeerde plastisch chirurgen hebben al meer dan 4000 succesvolle ooglidcorrecties uitgevoerd. Bij SAM Kliniek in Amsterdam ondergaat u een ooglidcorrectie voor de laagste prijs: € 999,-. Direct onder de wimperrand maken we een kleine incisie, zodat er na de ingreep nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Na de operatie heeft u geen last meer van wallen of hangende oogleden, zodat u er jaren jonger uitziet. Vraag direct een gratis consult aan via de onderstaande button of bel 020 261 4688.

Snel naar:

Kosten van de correctie van bovenoogleden

De kosten voor een onderooglidcorrectie bij beide ogen bedragen bij SAM Kliniek € 999,-. Indien u het gehele bedrag niet in een keer kunt betalen, is het ook mogelijk om de behandeling in termijnen te betalen middels het SAM Finance Plan. Lees meer op onze prijzenpagina.

Behandeling Prijs
Onderooglidcorrectie bij SAM Kliniek € 999,-
Onderooglidcorrectie elders v.a. € 1300,-

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars vergoeden zelden een onderooglidcorrectie. Er dient dan sprake te zijn van medische noodzaak, maar dat is bij een onderooglidcorrectie vaak niet het geval. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw onderooglidcorrectie, dan neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Over de onderooglidcorrectie

Onze plastisch chirurgen voeren de onderooglidcorrecties uit in onze kliniek in Amsterdam. De chirurg corrigeert de oogleden middels de volgende stappen:

 • Huidoverschot aftekenen
 • Plaatselijk verdoven
 • Huid- en vetweefsel verwijderen
 • Wonden hechten

Onze plastisch chirurgen

Plastisch chirurg Marlon Buncamper

Marlon Buncamper is een BIG-geregistreerd plastisch chirurg met een specialisatie in ooglidcorrecties.

Lees meer over Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Gratis consult

Indien u een onderooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, nodigen wij u eerst uit voor een gratis consult in onze kliniek in Amsterdam. Tijdens dit gesprek bespreekt de plastisch chirurg uw wensen, uw verwachtingen en de mogelijkheden. We bekijken of u een geschikte kandidaat bent voor een onderooglidcorrectie en welk resultaat u van de ingreep mag verwachten. Ook bespreken we uw gezondheidstoestand en medicijngebruik. We informeren u uitgebreid over:

 • Het verloop van de ingreep
 • Mogelijke complicaties
 • Het herstelproces
 • Voor- en nazorg

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tijdens het gesprek al uw vragen te stellen en eventuele twijfels met ons te bespreken. Na het gesprek bent u in staat een weloverwogen beslissing te nemen over het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie.

Ervaringen van onze cliënten

Ik vond het vreselijk om elke dag wallen te hebben. Zelfs met make up en dagcreme vielen ze niet weg te werken. SAM Kliniek heeft me voor eens en voor altijd afgeholpen van de wallen, super!

Véronique Lepelaar

Ik zag er altijd moe uit. Genoeg slapen hielp niks. Sinds mijn onderooglidcorrectie is het enorm opgeknapt. Ik zie er veel frisser uit en mijn man vindt het prachtig. De ingreep viel met ontzettend mee en was het dubbel en dwars waard.

Lianne Mensing

Bekijk meer ervaringen.

Waarom een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie verhelpt wallen, vochtophopingen of een huidoverschot onder de ogen. Na de ingreep ziet u er jaren jonger uit.

Met de jaren verliest uw huid haar elasticiteit en stevigheid. Hierdoor gaan uw onderoogleden hangen. Het vetweefsel dat zich normaal in de oogkas bevindt, komt naar voren en veroorzaakt wallen. Wallen en hangende onderoogleden geven u een vermoeide of sombere uitstraling. Stoort u zich aan wallen, vochtophopingen of een huidoverschot onder de ogen, dan is een ooglidcorrectie vaak de oplossing.

Behandeling

De onderooglidcorrectie vindt plaats in onze kliniek in Amsterdam. De ingreep wordt uitgevoerd door een team van plastisch chirurgen dat gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. De behandeling duurt één tot anderhalf uur.

Foto’s en huidoverschot aftekenen

Voor de ingreep maken we foto’s van uw gezicht voor in uw medisch dossier. De plastisch chirurg tekent vervolgens nauwkeurig op het onderooglid af hoeveel huid hij gaat verwijderen. Hij verdooft de huid rond het oog, waarna hij de huid schoonmaakt en desinfecteert.

Huid en vetweefsel verwijderen

Zodra de verdoving is ingewerkt maakt de chirurg een sneetje net onder de wimperrand. Zo wordt het ooglid geopend en kan overtollig huid en vetweefsel verwijderd worden. Tijdens de ingreep vraagt de chirurg u om naar boven te kijken en de mond te openen. Zo zijn we in staat exact te bepalen hoeveel huid er weggenomen dient te worden. Indien nodig wordt ook de oogkringspier ingekort. Hierdoor komt de buitenste ooghoek iets omhoog en krijgt het oog een mooie, natuurlijke vorm.

Hechten

Zodra de chirurg voldoende huid en vetweefsel heeft verwijderd, hecht hij de wond. De hechtingen liggen precies in de natuurlijke plooi onder uw ooglid, zodat de littekens later nauwelijks zichtbaar zijn. De chirurg plakt kleine pleisters over de wonden. U krijgt een ijsbril met koude gel op om het behandelde gebied te verkoelen.

Plaatselijke verdoving

We voeren de behandeling uit onder plaatselijke verdoving. Hierdoor voelt u geen pijn tijdens de ingreep, maar u bent wel bij bewustzijn. De verdovingsvloeistof wordt met een heel dun naaldje ingespoten onder de huid van het onderooglid. Dit voelt u nauwelijks. Plaatselijke verdoving is voordelig, want u hoeft niet nuchter te zijn voor de ingreep en u kunt na de behandeling sneller naar huis.

De onderooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. U bent wakker tijdens de ingreep, maar u voelt geen pijn.

Na de ingreep

Wanneer u zich na de behandeling goed voelt, kunt u direct naar huis. U mag de eerste 24 uur na de ingreep niet autorijden, dus is het belangrijk dat iemand u naar huis brengt. Een dag na de behandeling kunt u lichte huishoudelijke en administratieve taken hervatten. U mag douchen na de ooglidcorrectie, maar u dient de wonden en pleisters droog te houden zolang de hechtingen er nog in zitten.

Druk op de ogen voorkomen

Het is verstandig om tot een week na de behandeling niet te bukken, te persen of zwaar te tillen. Wij raden aan om de week na de behandeling niet te werken. Hiermee voorkomt u onnodige druk op de ogen. De druk kan het genezingsproces vertragen. Na de behandeling kunt u:

 • 24 uur niet autorijden
 • 24 uur geen werkzaamheden verrichten
 • 7 dagen niet bukken, persen of zwaar tillen
 • 7 dagen de wonden en pleisters niet nat maken
 • 14 dagen geen contactlenzen dragen

Napijn en zwelling

Na de onderooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en heeft u bloeduitstortingen onder uw ogen. Deze trekken in een tot twee weken weg. Het is belangrijk om uw oogleden regelmatig te koelen. Een extra kussen onder uw hoofd tijdens het slapen helpt om de zwelling te verminderen.

Een ooglidcorrectie wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. Heeft u toch last van napijn, dan neemt u paracetamol om de pijn te stillen.

Hechtingen verwijderen

Een week na de ingreep komt u naar de kliniek voor een nacontrole. De plastisch chirurg verwijdert dan de hechtingen. De littekentjes zijn de eerste maanden nog rood en gezwollen, maar dit trekt na verloop van tijd weg.

Risico’s en complicaties

Een operatieve ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Het is mogelijk dat u na de operatie last krijgt van complicaties. Deze complicaties hoeven geen negatieve invloed te hebben op het resultaat, maar zijn wel vervelend. Zwellingen verdwijnen vaak vanzelf in de periode na de ingreep. Heeft u droge ogen doordat de sluitfunctie van het oog tijdelijk niet goed functioneert, dan heeft u oogdruppels of zalf nodig. De volgende complicaties komen soms voor na een onderooglidcorrectie:

 • Nabloeding
 • Infectie
 • Zwelling van het ooglid
 • Ongevoeligheid van het ooglid
 • Droog gevoel in de ogen
 • Allergische reactie op verdovingsvloeistof of desinfecteermiddel

Roken vertraagt de wondgenezing

Wij raden aan om minimaal enkele weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken vertraagt de wondgenezing en vergroot de kans op de bovenstaande complicaties aanzienlijk. Ook is het mogelijk dat de wonden minder mooi genezen, waardoor er bijvoorbeeld zichtbare littekentjes achterblijven.

Resultaat van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie geneest zeer snel. Het resultaat wordt al zichtbaar zodra de zwelling en bloeduitstortingen wegtrekken. Het eindresultaat bepalen we na een paar maanden, wanneer de zwelling verdwenen is en de littekens genezen zijn. U ziet er na de ingreep jaren jonger uit. U heeft weer een frisse blik en de vermoeidheid is uit uw gezicht verdwenen.

Het resultaat van de onderooglidcorrectie is blijvend, waardoor deze in de meeste gevallen slechts één keer uitgevoerd wordt. Het is mogelijk om de ingreep door veroudering en verslapping van het weefsel te herhalen na circa tien jaar.

Afspraak maken voor een gratis consult in Amsterdam

Wilt u meer informatie over een onderooglidcorrectie of bovenooglidcorrectie of wilt u direct een consult aanvragen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 020 261 4688 of via het onderstaande contactformulier. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Adres en openingstijden van SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag