020 261 46 88

Veelgestelde vragen over de onderooglidcorrectie

Wat houdt de behandeling in?

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep waarbij de verslapte onderoogleden of wallen gecorrigeerd worden. De plastisch chirurg behandelt u in onze kliniek in Amsterdam. Nadat de onderoogleden zijn verdoofd wordt er net onder de wimperrand een sneetje gemaakt en wordt het overschot aan huid en vetweefsel verwijderd. Indien nodig wordt ook de oogkringspier ingekort. Vervolgens worden de wondjes gehecht. Over de hechtingen worden kleine pleisters geplakt en u krijgt een ijsbril op ter verkoeling van het behandelde gebied.

Waarmee moet ik na de operatie rekening houden?

De herstelperiode na een onderooglidcorrectie is doorgaans kort. De dag na de onder ooglidcorrectie kunt u lichte huishoudelijke en administratieve werkzaamheden weer hervatten. We raden u aan om de eerste week na de onderooglidcorrectie niet te bukken, persen of zwaar te tillen. Deze activiteiten verhogen de druk op de onderoogleden en kunnen de wondgenezing vertragen.

Douchen mag na de onderooglidcorrectie, maar u dient de wonden en pleisters droog te houden tot de hechtingen verwijderd zijn. Vermijd het gebruik van contactlenzen gedurende de eerste twee weken na de onder ooglidcorrectie.

Word ik in de kliniek in Amsterdam opgenomen?

Als alles goed gegaan is en u voelt zich goed, mag u kort na de onderooglidcorrectie weer naar huis. Dat betekent dat u in de meeste gevallen geen nacht in onze kliniek in Amsterdam hoeft te blijven. Zorg ervoor dat er iemand bij u is die u naar huis kan brengen, want u mag nog niet zelf autorijden.

Op welke manier word ik verdoofd?

Doorgaans wordt een onderooglidcorrectie uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Deze injecties kunnen wat onaangenaam voelen, maar u voelt geen pijn tijdens de onderooglidcorrectie.

Hoe lang duurt de onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die ongeveer een tot anderhalf uur duurt.

Is een onder ooglidcorrectie pijnlijk?

Meestal wordt een ooglidcorrectie onder niet als pijnlijk ervaren. Tijdens de onderooglidcorrectie zijn de onderoogleden plaatselijk verdoofd, waardoor u geen pijn voelt. Na de ooglidcorrectie kunt u wat last hebben van napijn. Het regelmatig koelen van de oogleden en een extra kussen onder uw hoofd als u slaapt kunnen de pijn verminderen. Indien nodig mag u een pijnstiller als Paracetamol innemen.

Hoe zie ik eruit na de onderooglidcorrectie?

Na de onderonderooglidcorrectie zijn uw oogleden gezwollen en heeft u bloeduitstortingen onder uw ogen. Doorgaans trekken deze binnen een tot twee weken weg.

Houd ik er littekens aan over?

Om het overtollige huid- en vetweefsel te verwijderen worden er incisies gemaakt in de onderoogleden, net boven de wimperrand. De littekens zijn de eerste maanden nog rood en gezwollen. Dit zal na verloop van tijd volledig wegtrekken. Er blijft dan slechts een dun, licht lijntje over, dat nauwelijks opvalt.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd?

Een week na de onderooglidcorrectie komt u voor nacontrole naar de kliniek in Amsterdam en worden de hechtingen verwijderd. Dit is pijnloos.

Mag ik na de onder ooglidcorrectie weer alles doen?

Neem de dag van de onderooglidcorrectie voldoende rust, daarna kunt u lichte huishoudelijke en administratieve werkzaamheden weer hervatten. Autorijden mag weer vanaf 24 uur na de onder ooglidcorrectie. Bukken, persen, zwaar tillen en sporten dient u de eerste week te vermijden. Deze activiteiten verhogen de druk op de onderoogleden en kunnen de wondgenezing vertragen.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan een week na de ooglidcorrectie onder weer aan het werk. Dit is met name omdat de eerste week de zwellingen en bloeduitstortingen duidelijk aanwezig zijn.

Hoe lang heb ik plezier van mijn onderooglidcorrectie?

Het resultaat van de onder ooglidcorrectie is in principe langdurig. Door verdere veroudering en verslapping van het weefsel kan het nodig zijn om de ooglidcorrectie na ongeveer 10 jaar te herhalen.

Wat zijn de risico’s van een onderooglidcorrectie?

Een operatieve ingreep brengt altijd risico’s met zich mee, zo ook de onderooglidcorrectie. U kunt bijvoorbeeld een allergische reactie krijgen op de gebruikte verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook een nabloeding of infectie komt af en toe voor. Daarnaast is er een kleine kans op zwelling en ongevoeligheid van het onderooglid. Deze symptomen verdwijnen vanzelf in de periode na de onderooglidcorrectie. Daarnaast komt het af en toe voor dat er een zanderig en droog gevoel in de ogen ontstaat. Ook deze symptomen verdwijnen vanzelf, eventueel na gebruik van oogdruppels of zalf.

Wordt de onderooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

De onder ooglidcorrectie is een cosmetische ingreep die doorgaans niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Uw verzekeringsmaatschappij kan u hierover uitsluitsel geven.

Waarom ondergaat iemand een onderooglidcorrectie?

 Veel van onze cliënten willen een onderooglidcorrectie, omdat ze last hebben van wallen, vochtophopingen, een huidoverschot onder de ogen of hangende onderoogleden. Dit ziet er vaak niet zo mooi uit en met een relatief eenvoudige ingreep kunnen we dit wegwerken. De cliënt ziet er dan vele jaren jonger uit en heeft geen vermoeide blik meer. Vooral wallen die erfelijk bepaald zijn kunt u zelf niet wegwerken, dus is een ooglidcorrectie dan een uitstekende oplossing.

Meer weten over de onderooglidcorrectie?

U kunt ons dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur bellen via 020 261 46 88. Wij beantwoorden graag al uw vragen over het wegwerken van wallen en de vergoeding van ooglidcorrecties. Ook kunnen we een geheel vrijblijvende afspraak maken voor een consult in onze kliniek in Amsterdam.

Onze plastisch chirurg is gespecialiseerd in onderooglidcorrecties, bovenooglidcorrecties, liposuctie en rimpelbehandelingen.

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag