020 261 46 88

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een goede oplossing wanneer u last heeft van een vermoeide blik, hoofdpijnklachten, tranende ogen, verslapte oogleden of een verouderde uitstraling waar u zich niet prettig bij voelt. De BIG-geregistreerde plastisch chirurgen van SAM Kliniek helpen u graag van uw klachten af met een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie of een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie.

 • Plastisch chirurgen met jarenlange ervaring in ooglidcorrecties
 • Meer dan 4000 succesvolle ooglidcorrecties
 • Laagsteprijsgarantie: ooglidcorrectie vanaf € 750,-
 • Gratis consult voor een behandelplan op maat

Nieuwsgierig of een ooglidcorrectie uw problemen kan verhelpen? Neem contact met ons op via 020 261 4688 of maak direct een afspraak voor een gratis consult in onze kliniek in Amsterdam.

Snel naar:

Kosten van een ooglidcorrectie

Bij SAM Kliniek maken we een ooglidcorrectie voor iedereen toegankelijk. Aangezien we onze materialen groot inkopen, kunnen we de prijzen van onze behandelingen laag houden zonder dat we inleveren op kwaliteit. Indien gewenst is het ook mogelijk om in termijnen te betalen middels het SAM Finance Plan. Bekijk de prijzen van een ooglidcorrectie:

Ooglidcorrectie Prijs
Bovenooglidcorrectie € 750,-
Onderooglidcorrectie € 999,-
Boven- en onderooglidcorrectie € 1499,-

Vergoeding ooglidcorrectie

In het geval van een medische indicatie vergoedt uw zorgverzekeraar in de meeste gevallen de kosten van een ooglidcorrectie. Bij medische indicaties kunt u bijvoorbeeld denken aan een ernstige belemmering van het gezichtsveld of een aangeboren afwijking. Een onderooglidcorrectie wordt minder vaak vergoed dan een bovenooglidcorrectie. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem contact op met uw zorgverzekeraar of ontdek meer over de diverse eisen:

“Van mijn zus hoorde ik over Sam Kliniek. Zij had een onderooglidcorrectie gedaan en dat was zo mooi, dat ik zelf ook wel wilde. Wallen zitten in de familie. Na mijn eerste gesprek kon ik niet wachten op de ingreep. De onderooglidcorrectie vond plaats in een fijne omgeving met lieve verpleegsters. Een dikke 10 voor Sam kliniek!” - L. Martin

Gratis consult en kennismaking

We begrijpen dat de beslissing om een ooglidcorrectie te ondergaan best spannend is. Graag nodigen we u dan ook uit voor een gratis consult in onze kliniek in Amsterdam. Tijdens dit consult maakt u kennis met de plastisch chirurg en bespreekt u uw wensen. Hij legt de mogelijkheden voor, beoordeelt of een ooglidcorrectie uw klachten kan verhelpen en geeft u een realistisch beeld van het resultaat. Daarnaast geeft de plastisch chirurg u uitgebreid informatie over de behandeling, risico’s, het herstel en de nazorg. Natuurlijk is er tijdens het consult ook alle ruimte om vragen te stellen en twijfels uit te spreken. We vinden het belangrijk dat u na het consult in de gelegenheid bent om een weloverwogen beslissing te nemen.

Waarom een ooglidcorrectie?

Het verouderingsproces zorgt ervoor dat de huid boven uw ogen aan elasticiteit en stevigheid verliest. Dit kan vervelende klachten als gevolg hebben. Denk hierbij aan vermoeide ogen, belemmering van het zicht, hoofdpijn, hangende onderoogleden en wallen. Stoort u zich aan uw vermoeide of sombere uitstraling? Met een boven- of onderooglidcorrectie of een combinatie van beide verdwijnen uw klachten. De plastisch chirurg bespreekt voor welke behandeling u in aanmerking komt.

Bovenooglidcorrectie

 • Bij een bovenooglidcorrectie voeren we een correctie uit aan de bovenkant van uw oog.
 • Indien nodig vefraaien we ook de vorm van het oog.
 • Geschikt voor het creëren van een frisse uitstraling en voor het verminderen van vermoeidheidsklachten.

Ontdek meer over een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie

 • Bij een onderooglidcorrectie voeren we een correctie uit aan de onderkant van uw oog.
 • Geschikt voor het verstrakken van de onderste oogleden of het verwijderen van wallen.

Ontdek meer over een onderooglidcorrectie.

Resultaten na een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een eenmalige ingreep met een blijvend resultaat. Wanneer de zwelling en bloeduitstortingen wegtrekken, is het resultaat al snel zichtbaar. Indien de littekens volledig genezen zijn en de zwellingen zijn verdwenen, beoordelen we het eindresultaat. Gemiddeld duurt dit een paar maanden. Na de ingreep geniet u weer van een frisse uitstraling, waardoor u er jonger uitziet! Bekijk de ervaringen van onze cliënten.

“Ongelofelijk blij met mijn nieuwe uiterlijk, ik straal weer, omdat ik trots ben op hoe ik er uit zie. Dat was voor de onder ooglidcorrectie wel anders. Professionele en vriendelijke behandeling.” - F. Rodriguez

De behandelingen van een ooglidcorrectie in vier stappen

De plastisch chirurg voert een ooglidcorrectie in onze kliniek uit met een vast stappenplan. De behandeling duurt 30 tot 60 minuten, waarbij de exacte werkwijze afhankelijk is van het type ooglidcorrectie. Zo is de behandeling voor bijvoorbeeld hangende oogleden weer net iets anders dan voor het verwijderen van wallen. Met onderstaande stappen krijgt u een beeld van hoe een ooglidcorrectie in zijn werk gaat.

Stap 1: aftekenen huidoverschot

Voor de start van de ingreep maken we foto’s van uw gezicht voor in uw medisch dossier. Daarna is het tijd om uw ooglid af te tekenen. De plastisch chirurg geeft hiermee tot in detail aan hoeveel huid hij gaat verwijderen.

Stap 2: lokale verdoving

Vervolgens spuiten we de verdovingsvloeistof in en desinfecteren we de huid rondom de ogen.

Stap 3: huid- en vetweefsel verwijderen

Nadat de verdoving volledig is ingewerkt, maakt de chirurg een incisie (sneetje). De plaats van deze incisie is afhankelijk van het feit of u een boven- of onderooglidcorrectie ondergaat.

Stap 4: wonden hechten

Na het verwijderen van voldoende huid- en vetweefsel hechten we de wond. De hechtingen bevinden zich precies in de natuurlijke plooi, zodat er na de behandeling nauwelijks littekens zichtbaar zijn. Met kleine pleisters plakt de chirurg de wonden af. Na de behandeling ontvangt u een ijsbril met koude gel voor het verkoelen van uw ogen en het versnellen van het genezingsproces.

Heeft u vragen over de behandeling? Bekijk veelgestelde vragen over een boven- en onderooglidcorrectie. Neem gerust contact met ons op wanneer uw vraag er niet tussenstaat.

Lokale verdoving

Een ooglidcorrectie voeren we uit onder lokale verdoving. U bent wel bij bewustzijn, maar ervaart zo geen pijn. Met een hele dunne naald spuiten we de verdovingsvloeistof in onder de huid van het ooglid. Dit voelt u nauwelijks. Een lokale verdoving brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo hoeft u voorafgaand aan de behandeling niet nuchter te zijn en mag u na de behandeling weer snel naar huis.

“De onderooglidcorrectie viel mij 100% mee. Na de operatie had ik geen last van pijn, al waren er wel wat blauwe plekken te zien. Dit trok snel weg en ik kan zeggen dat ik dolgelukkig ben met het resultaat. Van mijn wallen is niets meer te zien!” - Farrah S.

Na de ingreep

Zodra u zich weer goed voelt, mag u lekker naar huis. Het is belangrijk om samen met iemand naar de kliniek te komen, omdat u de eerste 24 uur zelf niet mag rijden. Een dag na de behandeling kunt u lichte huishoudelijke en administratieve taken weer uitvoeren. Ook mag u gewoon douchen. Echter, het is wel belangrijk de wonden en pleisters droog te houden zodat de hechtingen goed blijven zitten.

Voorkom druk op uw ogen

We raden u aan om tot een week na de ingreep niet te zwaar te tillen, te persen of te bukken. Ook is het verstandig om een week niet te werken. U voorkomt zo onnodige druk op de ogen met als gevolg vertraging in het genezingsproces. Na de behandeling kunt u:

 • 24 uur lang niet autorijden
 • 24 uur geen werkzaamheden uitvoeren
 • 7 dagen niet zwaar tillen, persen of bukken
 • 7 dagen de pleisters en wonden niet nat maken
 • 14 dagen geen contactlenzen dragen

Zwelling en pijn

Na een ooglidcorrectie moet u rekening houden met gezwollen oogleden en bloeduitstortingen rondom uw ogen. Na een tot twee weken trekt dit weer weg. Om dit proces te versnellen is het belangrijk uw oogleden regelmatig te koelen. Ook is het verstandig een extra kussen onder uw hoofd te leggen tijdens het slapen. Dit vermindert de zwelling en verlicht de pijn. Daarnaast mag u gerust paracetamol slikken om de pijn te onderdrukken.

Verwijderen van de hechtingen

Een week na de ingreep vindt er een nacontrole plaats in onze kliniek. Tijdens deze controle verwijdert de chirurg de hechtingen en controleert hij de voortgang van het genezingsproces. De eerste maanden blijven de littekentjes nog rood en gezwollen, maar na verloop van tijd verdwijnt dit.

Roken na de behandeling

We adviseren u om minimaal enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Roken vergroot namelijk de kans op complicaties en vertraagt de wondgenezing. Daarnaast is het een mogelijkheid dat er zichtbare littekentjes achterblijven, omdat de wondjes minder mooi genezen.

Complicaties

Bij iedere operatieve ingreep is er een kans op complicaties. Dit is bij een ooglidcorrectie dan ook niet anders. Het is mogelijk dat onderstaande complicaties optreden:

 • Infectie
 • Nabloeding
 • Zwelling van de oogleden
 • Gevoelloze oogleden
 • Zanderig of droog gevoel in de ogen
 • Allergische reactie op de verdoving en/of het desinfectiemiddel

Tijdens het eerste consult bespreekt de plastisch chirurg de complicaties en risico’s met u.

Onze plastisch chirurgen

Plastisch chirurg Drs. Marlon Buncamper

Marlon Buncamper is een BIG-geregistreerd plastisch chirurg en specialist op het gebied van ooglidcorrecties. Lees meer over Marlon Buncamper.

Maak een afspraak voor een ooglidcorrectie in Amsterdam

Benieuwd wat een ooglidcorrectie in uw situatie kan betekenen? Neem voor meer informatie contact met ons op of maak direct een afspraak voor een gratis consult met de plastisch chirurg.

Contactformulier

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 17.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 17.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag