020 261 46 88

Oorcorrectie

Met een oorcorrectie behandelen we afstaande oren of flaporen. We kunnen op twee manieren uw oor corrigeren: de oorschelp verkleinen of de stand van de oren aanpassen, zodat de oren dichter tegen het hoofd staan. U wordt altijd behandeld door een gespecialiseerd plastisch chirurg.

 • BIG-geregistreerd plastisch chirurgen
 • Gespecialiseerd in oorcorrecties
 • Gratis consult met de behandelend arts

Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend en gratis intakegesprek bij SAM Kliniek. U bespreekt met de arts die u gaat behandelen alle aspecten van de oorcorrectie, zoals de behandeling, de risico’s en het resultaat.

Ga snel naar

Kosten oorcorrectie

Bij een oorcorrectie behandelen we over het algemeen beide oren.

Behandeling Prijs
Eerste consult Gratis
Oorcorrectie Op aanvraag

Een oorcorrectie krijgt u niet vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet als u jonger bent dan 18 jaar. Soms valt de ingreep wel onder de aanvullende verzekering, maar dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Bekijk uw polis voor meer informatie of vraag het aan uw zorgverzekeraar.

Plastisch chirurg

Plastisch chirurg Marlon Buncamper

Dr. Marlon Buncamper is gespecialiseerd in oorcorrecties. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Lees meer over Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Gratis consult

Bij SAM Kliniek in Amsterdam kunt u terecht voor een geheel vrijblijvend en gratis consult met de plastisch chirurg. Zo kunt u kennismaken met uw behandelend arts en direct antwoord krijgen op al uw vragen. Wij bespreken de gehele oorcorrectie met u: het verloop van de ingreep, de resultaten en het herstelproces. Ook de mogelijke risico’s en complicaties bespreken we met u. Gebruikt u medicijnen, dan vraagt de arts hiernaar, omdat u bepaalde medicijnen niet mag gebruiken in de periode rondom de operatie. Na het consult besluit u zelf of u de behandeling wilt laten uitvoeren.

Ervaringen

Ik werd al sinds mijn kindertijd gepest met mijn flaporen. Ik vond het dan ook vreselijk dat ze altijd zichtbaar waren. Zelfs als ik mijn haar los draag zie je ze. Het intakegesprek bij Sam Kliniek voelde direct goed. De arts was vriendelijk en nam de tijd om me uit te leggen hoe de oorcorrectie in zijn werk gaat. Nog geen maand later was ik behandeld en het resultaat is fantastisch. Mijn oren zijn veel platter en ik schaam me er niet meer voor.

Lola Grijs

Ongelovelijk blij met mijn oren na de operatie! Goed gesprek gehad met de plastisch chirurg en een gemoedelijke sfeer. Het hele personeel staat echt voor je klaar en is er om je te helpen. Ik werd helemaal op mijn gemak gesteld en de operatie was pijnloos, op het prikje van de verdoving na. Ook de controle achteraf ging goed, alles zag er goed uit en ik hoefde een week na de oorcorrectie het verband niet meer te dragen.

Eline M.

Waarom een oorcorrectie?

Heeft u afstaande oren, ook wel flaporen genoemd, en wilt u deze laten corrigeren? Dan is de oorcorrectie een goede oplossing. Flaporen staan niet naar achteren, maar meer naar de zijkant, waardoor ze van de voor- en achterkant meer opvallen dan normaal. Vindt u dit niet mooi, dan is het mogelijk om de oren recht te zetten met een oorcorrectie.

Behandeling

De oorcorrectie duurt ongeveer anderhalf uur. Een van onze gespecialiseerde plastisch chirurgen voert de ingreep uit. Omdat we de operatie onder lokale verdoving uitvoeren, kunt u nog dezelfde dag naar huis.

Voorbereiding op de ingreep

Voorafgaand aan de ingreep maken we foto’s van uw oren voor uw medisch dossier. De arts markeert de plek op uw oren waar de incisies komen. Indien we uw oorschelpen verkleinen, tekent de chirurg af welk gebied hij wegneemt.

Lokale verdoving

De oorcorrectie vindt doorgaans plaats onder lokale verdoving. Dit houdt in dat we enkel het gebied rondom uw oren verdoven. De verdovingsinjectie kan enigszins onaangenaam voelen, maar dit duurt heel even. Hierna voelt u niets meer en starten we met de oorcorrectie. Bent u angstig en wilt u liever een algehele verdoving? Bespreek dit dan vooraf met uw arts.

Oren corrigeren

De chirurg kan op twee manieren uw afstaande oren corrigeren:

 • De oorschelp verkleinen
 • De stand van de oren aanpassen

Afhankelijk van uw oren en het gewenste resultaat kiest de chirurg in samenspraak met u de meest effectieve behandeling.

Oorschelp verkleinen

Zit het probleem vooral in de grootte van uw oren, dan corrigeren we uw oorschelpen, zodat deze wat kleiner worden. Soms is het nodig om een stukje kraakbeen weg te snijden, zodat uw oren de gewenste vorm krijgen. We hechten de wonden met oplosbare hechtingen, zodat u niet terug hoeft te komen voor het verwijderen van de hechtingen.

Stand van de oren aanpassen

Staan uw oren ver van uw hoofd af, dan kiezen we vaak voor het corrigeren van de stand van uw oren. Dit betekent dat de arts achter uw oor een sneetje maakt en wat huid verwijdert. Ook maakt hij sneetjes in het kraakbeen achter uw oorschelp, zodat we uw oren wat verder naar achter kunnen zetten. U krijgt hechtingen die vanzelf oplossen.

Na de ingreep

Om uw oren na de oorcorrectie in de goede stand te houden, krijgt u een drukverband om uw hoofd. Dit drukverband blijft een week zitten, zodat de wonden de kans krijgen om goed te genezen. Blijft het verband niet goed zitten? Dan dient u een nieuw drukverband aan te laten leggen door onze specialisten. Na een week mag het drukverband eraf en kunt u uw oren voor het eerst weer voorzichtig schoonmaken met water. Wel dient u de eerste drie weken ’s nachts nog een band om uw oren te dragen.

Risico’s en complicaties

Bij elke chirurgische ingreep is het mogelijk dat er complicaties ontstaan. Het komt nauwelijks voor, maar om er zeker van te zijn dat u een weloverwogen keuze kunt maken, informeren we u ook over de risico’s van de oorcorrectie. De onderstaande complicaties treden zelden op:

 • Nabloeding
 • Infectie
 • Reactie op de verdoving
 • Zwelling
 • Asymmetrie
 • Gevoelige oren bij blootstelling aan kou
 • Moeizame genezing van de wonden

Resultaten oorcorrectie

Na de ingreep staan uw oren dichter tegen uw hoofd of zijn ze kleiner, zodat ze minder opvallen. In de eerste weken na de ingreep zijn uw oren nog wat gezwollen, daarom is het uiteindelijke resultaat pas na zes weken zichtbaar. De littekentjes zijn in de eerste periode nog opvallend, maar dit trekt vanzelf weg, omdat de kleur minder rood wordt. De controle vindt drie maanden na de oorcorrectie plaats. We maken nieuwe foto’s voor in uw medisch dossier, zodat we uw oren voor en na de ingreep kunnen vergelijken.

Afspraak maken voor een gratis consult

Voor meer informatie over de oorcorrectie neemt u contact met ons op. Onze plastisch chirurgen bespreken graag uw vragen en de mogelijkheden van de oorcorrectie met u. Bel 020 261 4688 om een afspraak te maken of vul het formulier in.

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag