020 261 46 88

Schaamlipcorrectie

Bij een schaamlipcorrectie verkleinen we de binnenste schaamlippen (labia) om pijn en irritatie te verminderen en het geheel er esthetisch beter uit te laten zien. Veel patiënten laten deze ingreep uitvoeren, omdat ze pijn ervaren tijdens het vrijen of fietsen. Ook is het mogelijk dat u cosmetische redenen heeft om uw schaamlippen te laten corrigeren.

  • Ervaren plastisch chirurgen
  • Kosteloos consult met de arts
  • Specialisatie in schaamlipcorrecties

Voor meer informatie over de labiacorrectie neemt u contact met ons op. Tijdens een gratis consultgesprek bespreekt de plastisch chirurg de behandeling en uw vragen.

Direct naar:

Kosten schaamlipcorrectie

Bij SAM Kliniek betaalt u altijd een lage prijs voor cosmetische behandelingen. Het eerste consult is zelfs helemaal gratis.

Behandeling Tarief
Consult Gratis
Schaamlipcorrectie Op aanvraag

Vergoeding

Zorgverzekeraars vergoeden de schaamlipcorrectie over het algemeen niet. Bij plastische chirurgie dient er namelijk sprake te zijn van medische noodzaak voor de vergoeding van een behandeling. De pijn en irritatie die u mogelijk ervaart van te grote schaamlippen zien zorgverzekeraars niet als medische noodzaak.

Onze plastisch chirurg

Plastisch chirurg Marlon Buncamper

Dr. Marlon Buncamper is lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC). Hij heeft veel ervaring met het uitvoeren van schaamlipcorrecties.

Lees meer over Marlon Buncamper

SAM Kliniek

Van der Palmkade 148
1051 RJ Amsterdam
020 261 4688
info@samkliniek.nl

Maandag:08.00 - 17.00 uur
Dinsdag:08.00 - 17.00 uur
Woensdag:08.00 - 22.00 uur
Donderdag:08.00 - 17.00 uur
Vrijdag:08.00 - 22.00 uur
Zaterdag:08.00 - 17.00 uur

Geheel vrijblijvend consult

De plastisch chirurg neemt graag de tijd om de mogelijkheden van de schaamlipcorrectie te bespreken. We willen namelijk dat u, voordat u de behandeling ondergaat, zeker weet dat u deze wilt laten uitvoeren. Daarom bespreken wij de ingreep, de mogelijke complicaties en het gewenste resultaat met u. Op deze manier kunt u een bewuste keuze maken voor het al dan niet laten uitvoeren van de schaamlipcorrectie.

Recensies

Tijdens het eerste gesprek wist ik al dat ik de schaamlip correctie door dokter Buncamper zou laten uitvoeren. Ik kreeg bij binnenkomst gelijk een goed gevoel en de arts legde alles duidelijk uit. Toen ik later nog een paar vragen had kon ik ook bij hem terecht. Bovendien is de prijs betaalbaar; een stuk beter dan bij de meeste andere klinieken.

Isis

Door te grote schaamlippen zag ik altijd op tegen seks. Ik schaamde me omdat het lelijk was en het deed vaak ook pijn. Sinds de operatie is mijn seksleven enorm verbeterd. Ik voel me weer mooi en het doet geen pijn meer. Fijn dat de arts al mijn twijfels kon wegnemen en me snel kon behandelen!

Florianne

Waarom een schaamlipcorrectie?

De redenen om te kiezen voor een schaamlipcorrectie zijn van medische of esthetische aard. Medische klachten zijn bijvoorbeeld irritaties en pijn bij het sporten, paardrijden of fietsen. Ook kunt u pijn ervaren bij het vrijen. Klachten op esthetisch gebied draaien vaak om het uitsteken van de binnenste schaamlippen. Indien u dit niet mooi vindt, kunnen we de labia verkleinen, zodat het er strakker uitziet.

Voorbereiding op de labiacorrectie

Om de genezing te bevorderen, is het belangrijk dat u gezond bent voor de operatie. Daarom geven we u enkele adviezen mee om u voor te bereiden op de schaamlipcorrectie. Uw arts informeert u hier tijdens het consult ook nog over.

  • Stop minimaal twee weken voor de operatie met roken. Ook tijdens het genezingsproces is roken uit den boze, omdat dit het herstel vertraagt.
  • Neem vanaf twee weken voor de ingreep geen medicijnen die het bloed verdunnen, zoals aspirine. U mag wel paracetamol innemen.
  • Zorg voor een coolpack waarmee u de wonden na de ingreep kunt koelen.
  • Schaf maandverband aan voor bloedverlies na de labiacorrectie.

Behandeling

De ingreep duurt ongeveer 30 minuten. U mag vaak nog dezelfde dag naar huis. Zorg wel dat iemand u thuisbrengt, want u mag niet zelf autorijden.

Verdoving of narcose

Wij voeren de schaamlipcorrectie uit met lokale verdoving of onder algehele narcose. Bij de plaatselijke verdoving bent u wakker tijdens de ingreep en verdoven we enkel uw schaamlippen en het gebied hieromheen met een dunne naald. Het voordeel hiervan is dat u snel weer naar huis kunt. Het is ook mogelijk om u onder narcose te brengen, zodat u buiten bewustzijn bent tijdens de ingreep.

Aftekenen en weefsel wegnemen

Voordat de arts begint met de operatie tekent hij het teveel aan weefsel van de binnenste schaamlippen af, zodat hij precies kan zien welk deel hij tijdens de operatie moet wegsnijden. Vervolgens neemt hij het overschot aan huid en weefsel weg en brandt hij de bloedvaatjes in de labia dicht. Zo stelpt hij het bloeden van de wond.

Oplosbare hechtingen

Om een mooi resultaat te krijgen, hechten we de wonden met oplosbare hechtingen. Deze hoeft u niet te laten verwijderen, omdat ze na enkele dagen vanzelf oplossen.

Nazorg

De eerste week na de schaamlipcorrectie zijn de schaamlippen nog gezwollen en pijnlijk. Dit trekt vanzelf weg. Verkoel de wonden met icepacks: we raden aan om elk uur zo’n 5 tot 10 minuten te koelen om de zwelling te verminderen. Omdat u na de operatie nog wat bloed kunt verliezen en omdat de schaamlippen gevoelig zijn, raden we aan om maandverband te gebruiken.

Tweemaal daags douchen

U mag het behandelde gebied de eerste week na de ingreep tweemaal per dag wassen met water. Douchen is toegestaan. Zorg ervoor dat u de schaamlippen hierna goed droogt. Spoel de wonden na het plassen ook met water.

Controle na een week

Een week na de schaamlipcorrectie maken we een afspraak met u voor de controle van de wondgenezing. De plastisch chirurg bekijkt het voorlopige resultaat en de genezing van de wond. Na ongeveer een week kunt u ook weer aan het werk.

Geen seksueel contact

U mag pas na vijf weken weer seksueel contact hebben. Door te vrijen kunnen de wondjes in de eerste weken namelijk beschadigen. Ook krabben en wrijven over het behandelde gebied is niet toegestaan. Voorkom in de eerste weken zware inspanningen, want hierdoor komt er druk te staan op de wonden.

Risico’s van de schaamlipcorrectie

Bij elke chirurgische ingreep is het mogelijk dat er complicaties ontstaan. Bij de labiacorrectie zijn complicaties uitzonderlijk, maar we informeren u hier wel altijd over. Zo kunt u zelf goed bepalen of u de ingreep wilt laten uitvoeren. Enkele van de zeldzame risico’s zijn:

  • Infectie
  • Bloeding
  • Allergische reactie op de verdoving

Resultaat

Na zes weken kunt u het resultaat van de schaamlipcorrectie beoordelen. De wonden op de labia hebben namelijk zo’n zes weken de tijd nodig om te genezen. De zwelling is tegen deze tijd weggetrokken en de littekens zijn nauwelijks meer te zien.

Maak een afspraak

Wilt u de labiacorrectie bespreken met een van onze plastisch chirurgen, dan maakt u een afspraak via 020 261 4688. Tijdens een geheel vrijblijvend en gratis consult vertellen we u alles wat u wilt weten.

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Onderwerp*
Bericht*

Afspraak maken voor een gratis consult

Overweegt u een ooglidcorrectie, facelift, liposuctie of andere plastisch chirurgische behandeling? Vraag eenvoudig en gratis een vrijblijvend consult aan. Tijdens het consult in onze kliniek in Amsterdam bespreekt de plastisch chirurg de ingreep uitvoerig met u, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.


Stel ons een vraag